foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Agonija u Srbiji se nastavlja

Fudbalski klub Proleter objavio je raskid saradnje sa trenerom Dušanom Bajićem.

PROČITAJTE JOŠ:

Novosadski klub je ovu informaciju objavio na Instagram profilu, a pored Bajića tim su napustili i kondicioni trener Marko Kuridža, kao i pomoćni trener Nemanja Miljanović.

Proleter je u prošlom kolu remizirao sa Radnikom bez golova u okviru drugog kola plej-auta u Superligi Srbije i to je bila kap koja je prelila čašu kada je Bajić u pitanju.

Novosađani ne znaju za pobedu na poslednjih deset mečeva, a u tom periodu upisali su četiri remija i šest poraza. Nalaze se na 13. mestu na tabeli, što ih trenutno vodi u doigravanje sa ekipom iz Prve lige Srbije. Međutim, Metalac koji je poslednji ima samo tri boda manje od Proletera, što znači da u narednom periodu predstoji žestoka borba za opstanak.

Još uvek nema naznaka ko će sesti na klupu, a Bajić je drugi trener ove sezone koji je napustio ekipu, nakon što je Branko Žigić već u ranoj fazi šampionata sporazumno raskinuo saradnju.

Bajićev ukupan skor na klupi Proletera je šest pobeda, isto toliko remija i 14 poraza. Pre dolaska u Proleter Bajić je bio pomoćnik Mladenu Krstajiću u TSC, a od 2012. do decembra 2020. vodio je omladince Vojvodine. U međuvremenu je kratko sedeo i na klupi Bečeja.

Zanimljivo je da su svi srpski klubovi, osim Crvene zvezde i Partizana, ove sezone promenili trenera makar jednom. Prema nedavnom istraživanju Međunarodnog centra za sportske studije (CIES) treneri se u Superligi Srbije menjaju na 188 dana, odnosno, imaju najkraći staž u Evropi.

BONUS VIDEO Navijači Zvezde pevali Stanojeviću

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar