Aleksandar Mitrović, FK Fulam
Aleksandar Mitrović, FK Fulam; Foto: James Marsh / Shutterstock Editorial / Profimedia

Rođeni golgeter nastavlja da igra sezonu iz snova. Postigao je čak 40 golova na 40 utakmica u Čempionšipu i postao je prvi igrač u istoriji koji je to uspeo.

Nakon što je postigao dva pogotka protiv Prestona (3:0), obezbedio je da njegov Fulam sledeće godine igra u Premijer ligi.

PROČITAJTE JOŠ

Klub koji se nalazi stalno u tom začaranom krugu između baraža i plasmana u Premijer ligu i ispadanju iz nje.

Sve su češći komentari da je Mitrović previše dobar za Čempionšip, ali se i nadaju da nije previše loš za Premijer ligu.

Još od kada je postao fudbaler Partizana privlačio je ogromnu pažnju javnosti.

Mladi napadač koji je igrao za reprezentaciju sa kojom je 2013. godine postao U19 prvak Evrope i bio ključni faktor u filozofiji Ljubinka Drulovića.

Pojavljivao se na okupljanju reprezentacije sa majicom na kojoj se nalazio ženski dekolte. Voleo je da pravi rez na obrvi, da nosi čirokanu, pa čak i da ima bele tufne po glavi.

Aleksandar Mitrović, luda frizura okupljanje reprezentacije
Aleksandar Mitrović, luda frizura okupljanje reprezentacije; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Radio je sve što je želeo, a njegove izjave su postale antologijske. Poput one o takmičarskim ambicijama.

„Van terena sam porodičan čovek, radim normalne stvari. Na terenu se jednostavno sve promeni. Čak i kada igram sa bratom fudbalske simulacije, toliko se naljutim, da mi dođe da ga izudaram. Želim da pobedim. Oduvek sam takav“, rekao je Mitrović.

Jedna njegova izjava je ubrzo postala gotovo nezaobilazni deo naslova o njemu.

„Otac mi je rekao da bih bio kriminalac ili kik-bokser, da nisam fudbaler. Možda bih radio nešto u čemu bih mogao da iskoristim svoj adrenalin. Možda nešto kao boks. Oduvek sam imao nenormalno energije. Bio sam problem svojim roditeljima, a sada sve to vidim u svom detetu. Lepo mi je govorila majka“, rekao je jednom prilikom Mitrović.

Mitrogol je postigao 40 pogodaka ove sezone u Čempionšipu, a uz sve to dodao i sedam asistencija. Nedostaje mu još dva pogotka da izjednači rekord Gaja Vitingema koji je u sezoni 1992/1993 postigao 42 gola u drugoj ligi Engleske. Pre ovoga je već oborio rekord Tonija Ajvana (31) u ovom formatu takmičenja.

„Osećam se neverovatno. Odradili smo izvanredan posao sada, kao i cele sezone. Zaslužujemo slavlje. Posebno mi je drago što smo izborili povratak u Premijer ligu pred svojim navijačima, u svojoj kući“, rekao je Mitrović.

Zatim je skromno poručio i tako sve zasluge pripisao samom timu.

Foto:News Images / Alamy / Alamy / Profimedia

„Neverovatna sezona i za mene. Dao sam mnogo golova. Imam saigrače koji mi uvek stvaraju šanse, a ja sam uradio svoj posao. Zaista, izvanredna sezona i na ličnom i na timskom nivou. Posebna sezona.“

Fulam ima sada devet bodova više od drugoplasiranog Bornmuta, sa kojim igra u sledećem kolu, a zatim slede i dueli protiv Notingem Foresta, Lutona i Šefild junajteda. Još četiri meča na kojima bi mogao da uradi što nije niko nikada.

O Mitroviću je pohvalno govorio i Marko Silva, trener Fulama.

„Mitro je bio izuzetan, fenomenalan. Kada Mitro ima energije i svež je, potpuno je drugačiji igrač. Znam šta klub želi od mene. Nadam se da je ovo početak dugog putovanja. Moramo da se spremimo za veliki izazov sledeće sezone“, rekao je Silva.

BONUS VIDEO Gol Aleksandar Mitrovića za Fulam protiv Blekpula 1:0

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare