Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Srđan Jovanović, srpski fudbalski sudija, imao je čast da deli pravdu na susretu Reala i Šahtjora (2:3), a u završnici utakmice pokazao je da "ima štofa" za zapaženu internacionalnu karijeru.

U moru sivila koje vlada srpskom sudijskom scenom, Jovanović je isplivao na površnu i dokazao da se učinak naših arbitara ne svodi samo na osude koje trpe od strane klubova, odnosno večitih rivala.

PROČITAJTE JOŠ

Perspektivni arbitar na petoj utakmici u Ligi šampiona u karijeri na kojoj je delio pravdu, obavio je besprekoran posao, a na kvalitete koje je demonstrirao Jovanović u Madridu osvrnuo se Miroslav Radoman, sudijski ekspert i bivši internacionalac.

„Srđan odlično sudi na internacionalnoj sceni. Uverio sam se u njegove kvalitete još dok je stasavao, u periodu dok sam bio zadužen za delegiranje arbitara u Prvoj ligi. Još je nov na pozornici Lige šampiona i dobija ‘lakše utakmice’, ali je spletom okolnosti bio na neugodnom testu u Madridu koji je položio bez greške“, istakao je Radoman za Nova.rs.

Jovanović koji je prvi meč u Ligi šampiona sudio prethodne godine u septembru između Ajaksa i Lila, posle tri gola Šahtjora došao je u iskušenje, ali mu nije podlegao. Staloženo je reagovao u trećem minutu nadoknade i poništio gol Valverdea zbog ofsajda Vinisijusa.

„Glavna vrlina i primarni utisak sa utakmice iz Madrida je da Jovanović nije podlegao pritisku. Ostao je dosledan svom kriterijumu i prilikom vođstva gostiju 3:0, a koliko je samouveren i jak na terenu govori činjenica da je poništio gol Reala u 93. minutu. Doneo je potpuno ispravnu odluku, jer je Vinisijus uticao na igru, međutiim lako je to konstatovati sa strane. Jovanović je morao da prelomi u nekoliko momenata i donese odluku protiv giganta kakav je Real i to na njegovom terenu. Siguran sam da samouverenost nije promakla UEFA posmatračima, a suđenjem je pokazao da mora da bude delilac pravde na večitim derbijima, susretima koji na našoj sceni zahtevaju najveću odgovornost“, naglasio je Radoman.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Bivši sudija dodao je da Jovanović ima potencijal, ali da ga deli dug i trnovit put od učinka koji je ostvario Milorad Mažić.

„Mentor mu je španski sudija koji je idealan za njegov razvoj. Verujem da može da ostvari zapaženu internacionalnu karijeru, ali da bi stigao u društvo kojem pripada Mažić, moraće mnogo da radi. Ne treba zaboraviti da je Mažić sudio najveće fudbalske utakmice, finala, susrete na svetskom i evropskom prvenstvu“, izjavio je Radoman za Nova.rs.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar