Zlatan Ibrahimović, Kilijan Mbape i Pol Pogba
Zlatan Ibrahimović, Kilijan Mbape i Pol Pogba Foto: EPA-EFE/GABRIELE MENIS/Ian Langsdon/Peter Powell

Kilijan Mbape, Pol Pogba, Zlatan Ibrahimović, Luka Modrić, Aleksandar Kolarov, samo su neki od igrača kojima na leto ističe ugovor, pa će već u zimskom prelaznom roku moći da dogovore prelazak u novi klub.

Od igrača koje bi, naravno samo teoretski, kao slobodne mogli da dovedu i srpski klubovi, može da se sastavi tim za finale Lige šampiona.

PROČITAJTE JOŠ:

Lista fudbalera koji postaju slobodni da pregovaraju sa drugima posle 1. januara 2022. uključuje neka velika imena poput Klijana Mbapea, Pola Pogbe, Zlatana Ibrahimovića, Luke Modrića.

Možda zvuči neverovatno, ali nijedan od njih nema osiguranu budućnost u svom klubu posle 30. juna 2022. godine.

Ako je donekle to razumljivo za veterane poput Ibre ili Modrića, onda se ne zna kako će Pari Sen Žermen da zadrži Mbapea.

Ili Juventus Paula Dibalu. Da, i Dibala je jedan od tih skupih fudbalera koji nemaju „siguran“ posao posle leta, a Italijani javljaju da mu Juventus menja uslove usmenog dogovora i da Argentinac lako može da ode.

Ceo tim fudbalera koji od prvog januara mogu da pregovaraju sa drugim klubovima izgleda otprilike ovako: Ugo Ljoris, Sezar Aspilikueta, Antonio Ridiger, Alesio Romanjoli, Aleksandar Kolarov, Arturo Vidal, Pol Pogba, Luka Modrić, Paulo Dibala, Zlatan Ibrahimović, Kilijan Mbape.

Kada je reč o Kolarovu, njegova sudbina u Interu, po onome što javljaju novinari sa „čizme“, deluje zapečaćeno.

Trener Totenhema Antonio Konte je odbio da pruži neku vrstu osigranja za Uga Ljorisa, pa bi i Francuz mogao iz Londona posle deset godina.

Kilijan Mbape
Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Za Ridigera, štopera Čelsija, navodno su zainteresovani Real Madrid i Bajern Minhen, a spekuliše se da bi upravo Real mogao da ga dovede za džabe.

Igrači Čelsija nisu zadovoljni kako klub tretira Aspilikuetu, pošto je bek koji je upisao 449 nastupa za „plavce“ još uvek nesiguran da li ostaje. Pre nekoliko dana se pisalo da je Barselona zainteresovana za 32-godišnjaka, a ako do dogovora sa Čelsijem ne dođe, i on će negde kao slobodan posle deset godina.

Sa Polom Pogbom se nikad ne zna, pa je čas zadovoljan u Junajtedu, čas nije, i to tako traje već nekoliko godina, nezavisno od menadžera koji sedne na klupu. Spekulisalo se da bi mogao u Real, a „Crveni đavoli“ su navodno spremni da ga puste, ali uz obeštećenje.

Foto: EPA-EFE/Michael Regan / POOL
Foto: EPA-EFE/Michael Regan / POOL

Milan je u utorak ponudio Romanjoliju nove uslove za saradnju, ali i smanjene cifre u ugovoru, jer očekuje poboljšanja na terenu, dok će Arturo Vidal (Inter) verovatno nastaviti da „luta“.

Poznata je Realova politika u vezi sa starijim igračima i činjenicom da ne nude ugovore duže od godinu dana igračima koji prebace 30 godina. Zato i Modrić teoretski može da ide već od januara, mada nije isključeno da bi mogao da ostane na klubu sa stadiona Santjago Bernabeu.

Ibrahimović će probati da napadne titulu s Milanom, gde je pronašao novi izazov pre dve godine, a kada je reč o Mbapeu, tu stižu oprečne informacije.

Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović; Foto: EPA-EFE/ROBERTO BREGANI

S jedne strane, iz kluba tvrde da će ostati tu dugo vremena, sa druge da napušta Pari Sen Žermen kako bi sa Realom ostvario dečački san i sve je za sada „u magli“.

Čitava ova postava od 11 igrača po Transfermarktu vredi čak 357 miliona evra, a nema sumnje da može da se sastavi i drugačija.

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Neke od „rezervi“ mogu da budu momci kao što su: Luis Suarez, Marselo, Osman Dembele, Garet Bejl, Tijago Silva, Andre Onana, Lorenco Insinje, Anhel di Marija, Feranandinjo, Edinson Kavani, Aksel Vitsel, Andrea Beloti, Isko, Dris Mertens, Serž Orije, Žoao Mutinjo…

Čak i letimičan pogled na sva ova imena garantuje nam da će dolazeći prelazni rok biti veoma interesantan.

BONUS VIDEO: Mesi osvaja Zlatnu loptu 2021. godine

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar