Slobodan Tedić
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Prinudna pauza uzrokovana opasnoću od pandemije koronavirusa došla je u najgore moguće vreme za Slobodana Tedića. Centarfor Čukaričkog je u poslednja četiri meča tri puta zatresao protivničku mrežu, uz to belo-crni su podsećali na ekipu iz prvog dela sezone.

„Niko nije mogao da predvidi da će se ovako nešto dogoditi, ali svima je jasno da postoje bitnije stvari od fudbala. Zaista je sve došlo u najgore moguće vreme, ušao sam u golgetersku formu, igramo mnogo bolje, siguran sam da bismo imali dobre šanse da se vratimo na četvrto mesto, koje vodi u Evropu“, istakao je Slobodan Tedić, koji je potom dodao:

PROČITAJTE JOŠ

„Nismo mogli da utičemo na ovo, ali sada je na nama da radimo dobro, koliko god je to moguće u ovim uslovima i da spremni dočekamo nastavak šampionata. Iskreno se nadam da će prvenstvo biti nastavljeno i da će Čukarički biti još jači i još bolji“.

U međuvremenu, Tedić kao i svi njegovi saigrači, radi od kuće, po programu koji je dobio od kondicionog trenera Milovana Kneževića.

„Radimo po tom programu, evo već drugu nedelju. Naravno, sve od kuće, uzeo sam i tegove, a snalazim se za trčanje. Sada imam vremena za neke druge stvari, svaki dan imam časove engleskog po sat i po. Igram i karte, društvene igre, Soni sa bratom… Ipak, najviše mi nedostaje fudbal i rad sa loptom. Nadam se da će se situacija što pre normalizovati i da ćemo se vratiti na teren“.

Tedić ističe da je u Novom Sadu sada bezbednije nego u Beogradu, koji je označen kao jedno od žarišta virusa.

„Svakako je ovde sigurnije, jednostavno, manji je grad. Posle meča protiv Javora u Ivanjici samo sam pokupio stvari u Beogradu i otišao kući. Čujem se sa saigračima svakodnevno, odradili smo i sve ‘čelendže’ na društvenim mrežama“, nasmejao se Tedić.

Slobodan je zvanično igrač Mančester sitija na pozajmici u Čukaričkom. Fudbal je stao i na Ostrvu, a Građani su kontaktirali svog igrača.

„Raspitivali su se kako sve funkcioniše ovde, kad su čuli da je uveden policijski sat. Poslali su mi i predloge za dvevnu rutinu kod kuće i napomenuli da radim po programu koji sam dobio u Čukaričkom. Lično, trudim se koliko mogu, držim se svim saveta nadležnih, nosim i masku kad je to potrebno. Treba imati i malo sreće u ovakvim situacijama, uz naravno najbitniju stvar, da se što manje izlazi iz kuće“, zaključio je Slobodan Tedić, napadač belo-crnih.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram