FSS priznao nameštanje, klubovi dobili kazne

Fudbal 15. apr. 202114:27 > 14:32
Podeli:
Foto: youtube.com

FSS oglasio se zvanično, donete su odluke povodom kontroverznih mečeva u domaćem fudbalu.

Saopštenje FSS-a prenosimo u celosti.

„Na sednici Disciplinske komisije FSS održanoj dana 15.04.2021. godine, kojom je predsedavao Ivan Nikolić, u vezi sa dostavljenim pisanim informacijama od strane nadležnih organa UEFA protiv GFK „Jagodina“ Jagodina i FK „Borac 1926“ Čačak, da su svojim činjenjem ugrozili i povredili itegritet fudbalskih utakmica Prve Lige Srbije FK „Trajal“ – FK „Jagodina“ i FK „Železničar“ – FK „Borac 1926“, donete su sledeće odluke:

1. Kažnjava se GFK Jagodina Jagodina oduzimanjem 6 (šest) bodova od onih koje je osvojio do izricanja ove kazne i novčanom kaznom u iznosu od 6.000.000 (šest miliona) dinara.

2. Kažnjava se FK Borac 1926 Čačak oduzimanjem 6 (šest) bodova od onih koje je osvojio do izricanja ove kazne i novčanom kaznom u iznosu od 4.000.000 (četiri miliona) dinara“, navodi se.

Trajal i Železničar prošli su bez kazni, a postoje kazne i u superligaškom rangu.

„Pored ovoga, Disciplinska komisija FSS donela je i odluke o kaznama zbog slabe organizacije, nedozvoljenog prisustva gledalaca i nepoštovanja odredaba iz COVID protokola o organizaciji utakmica, tako što je FK Crvena zvezda izrečena novčana kazna u iznosu od 700.000 (sedamstotina hiljada) dinara zbog navedenih propusta na utakmici Super Lige Srbije Crvena zvezda – Partizan. Iz istih razloga, kažnjen je i Novi Pazar novčanom kaznom u iznosu od 500.000 (petstotina hiljada) dinara, a u vezi sa organizacijom utakmice Novi Pazar – TSC“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar