Foto: football.instatscout.com

Ako vas "čudi" i "iznenađuje" šta se sve dešava u srpskom fudbalu, možda je vreme da se podsetimo šta se dešavalo u sezoni 2017/2018, kada je prijatelj Slaviše Kokeze zaigrao za Radnički iz Niša, i to protiv Crvene zvezde.

PROČITAJTE JOŠ

U proleće 2018. godine, u 32. kolu Superlige, Crvena zvezda je gostovala Radničkom iz Niša, koji je dobio neočekivano pojačanje na jedan dan.

Predrag Stanković je u svojoj 35. godini ostvario san da zaigra fudbal, ni manje ni više, nego za jedan od naših najvećih klubova, i to protiv Crvene zvezde, koja je bila u pohodu na šampionsku titulu.

Zvezda je pobedila sa 3:1, trener Nišlija je bio tada Dragan Recko Antić, koji je u 88. minutu zamenio legendu kluba, Sašu Cakija Stojanovića.

Tek kasnije se saznalo da je šansu na meču dobio prijatelj i vozač Slaviše Kokeze, Predrag Stanković.

„Ono što je interesantno, sin je Zvezdine bokserske legende Žorža Stankovića“, najavio ga je tada komentator.

Kokeza mu je želju da zaigra fudbal na profesionalnom nivou ispunio, kad već nije mogao sam sebi da ostvari san i da zaigra za reprezentaciju Srbije.

O Predragu Stankoviću postoji statistika na zvaničnom sajtu Superlige i odigrao je samo taj jedan meč, na kom je malo nedostajalo da slomi nogu Damijanu Le Taleku.

Foto: football.instatscout.com

Francuskog igrača je u jednom duelu pokosio i dugo je trebalo vezisti crveno-belih da ustane, a sudija Majo Vujović procenio je da ovaj start nije bio ni za žuti karton.

Slika sve govori, Vujović je bio dovoljno blizu da vidi šta se dogodilo u ovom trenutku, ali je ipak procenio da ne treba kvariti istorijski debi – može noga nekad sama da otkaže poslušnost zbog previše kvačila.

Ima Stanković svoje „hajlajtse“ na specijalizovanom portalu za skauting, InStat, gde se mogu pronaći ove bravure iz Niša.

O Stankoviću je dostupna i biografija na Transfermarktu, na kom piše da je rešio da završi karijeru i da igra na poziciji desnog beka.

Tu je navedeno da je još bio na klupi protiv Mačve 8. septembra 2017, ali ovde protivnik očito nije bio dovoljno atraktivan za Stankovića.

Na Transfermarktu je navedeno da je 1. jula 2017. došao kao slobodan igrač iz Brodarca u Niš, ali je na pravu priliku čekao do proleća, kada su mu Recko i Kokeza ispunili san.

I Majo Vujović je sve začinio, nije želeo da pokvari sve nekakvim nepotrebnim kartonima kada je sve već rešeno.

Najgore je doduše prošao Le Talek, koji se nije potpuno prilagodio srpskim pravilima u saobraćaju.

Na tom meču, Pavkov je bio strelac Nišlija u 43. minutu, presudili su Krstičić, Pešić i Ben golovima do 59. minuta. Na ovom linku dostupan je i izveštaj sa meča.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar