Foto: EPA-EFE/PETER POWELL EDITORIAL USE ONLY

Fudbalska reprezentacija Srbije je, po dobrom starom običaju, doživela fijasko na putu ka Evropskom prvenstvu, koje će i posle 20 godina ostati samo misaona imenica. Krivci? Ako ih ima uopšte, a ozbiljno je pitanje i da li će biti promena. U svakoj normalnoj zemlji bi bilo, ali ovo je Srbija, ovde je sve moguće...

Nokautirani su „orlovi“ Ljubiše Tumbakovića u finalu baraža usred Beograda na sablasno praznoj „Marakani“ posle penala od Škota, i sve ide u pravcu da će jedina žrtva biti selektor.

PROČITAJTE JOŠ

Njemu su izgleda dani odbrojani, iako je na nedavnom zasedanju Izvršnog odbora FS Srbije dostavio iscrpan izveštaj na 120 strana, ali nije želeo da se zadržava.

Sekira je tu, „glava na panju“, čeka se samo dželat, a tu ulogu je i dalje aktuelni predsednik Slaviša Kokeza poverio zameniku Marku Panteliću, koji će do 15. decembra trebati da pripremi sve fakte o radu Tumbakovića i dostavi ih na sto 20. decembra kada bude zasedala Skupština Fudbalskog saveza Srbije.

A do tada, fudbalska Srbija sa preko „šest miliona selektora“, iz dana u dan bruji o tome ko bi mogao da bude novi selektor i ko bi trebalo da zameni Ljubišu Tumbakovića, koji je pao sa svojim izabranicima u meču decenije u finalu baraža.

Foto: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic)

Iz dana u dan lista kandidata je bila sve duža, licitiralo se imenima od: Vladana Milojevića, preko Veljka Paunovića, pa sve do Slaviše Jokanovića.

Ipak, kasnije kako su dani prolazili, desilo se da se knjiga spadne na jedno slovo – Slavišu Jokanovića.

Pročitajte još: Isplivale nove kontroverze o smrti Dijega Maradone

Zvezdin čudotvorac Vladan Milojević ima čvrst ugovor sa Al Ahlijem i nema nameru da se vraća u napaćeni i posrnuli srpski fudbal, bar dok se stvari korenito ne promene.

Identična je situacija sa Veljkom Paunovićem, koji je letos stigao u Englesku, gde je preuzeo Reding s kojim mu odlično ide, trenutno je njegov tim četvrtoplasiran na tabeli Čempionšipa, sa svega bodom zaostatka za liderom Noričem.

Foto: David Blunsden / Actionplus / Profimedia

I ostao je još Slaviša Jokanović, koji vodu Al Garafu i koji jedini, bar za sada, nije rekao „ne“ i dalje aktuelnom predsedniku Slaviši Kokezi.

PROČITAJTE JOŠ

Dok se to ne desi, čovek koji je napravio čudo sa Fulamom i uveo ga u Premijer ligu, posle čega je na pravdi boga dobio otkaz, biće jedini kandidat za novog selektora Srbije, s obzirom na to da bi bilo osmo svetsko čudo da Ljubiša Tumbaković dočeka kraj godine na pomenutoj funkciji.

Ono što je takođe interesantno, jeste da je Tumbaković bio trener Jokanović u Partizanu u 1992/93. Jokanoviću ističe ugovor sa Al Garafom za šest meseci, pa ga i taj detalj preporučuje da ljudi iz FSS kaparišu na vreme, jer nema sumnje da bi on mogao nacionalni tim da „utegne“, dovede u red i da izbori plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, kasnije i na EVRO 2024.

A, to tada, čeka se Pantelić i sredina decembra kada će biti poznata sudbina Ljubiše Tumbakovića, kao i to da li ćemo dobiti novog selektora ili će izbor potrajati i preliti se na 2021. godinu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare