foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Razočaravajuća partija većine igrača, Miletić glavni krivac za poraz

Partizan je još jednu sezonu završio bez trofeja, pošto je u finalu Kupa Srbije poražen od Crvene zvezde sa 2:1.

PROČITAJTE JOŠ:

Crno-beli su počeli meč u formaciji 4-2-3-1, a najslabiju predstavu imao je Nemanja Miletić. Osim njega podbacili su skoro svi ofanzivcni igrači Partizana, ali ima i pozitivnih tačaka.

Nemanja Stevanović – U samom finišu utakmice odbranio je zicer Mirku Ivaniću, ali tada ja sve već bilo gotovo. Kod prvog gola Aleksandra Kataija nije mogao mnogo da učini, a kod drugog je takođe ostao bespomoćan nakon driblinga Zvezdinog junaka – 5.5.

Aleksandar Miljković – Priključivao se napadu, ali nije pravio prevelike probleme odbrani Zvezde. Što se tiče defanzive, više napada rivala je išlo po desnom nego po levom boku, te nije imao mnogo duela. Imao je veliku šansu pri rezultatu 0:0, ali je slabo šutirao iz izgledne pozicije. Na poluvremenu je zamenjen – 6.

Nemanja Miletić – Tragičar utakmice, jer je loše reagovao kod oba gola Zvezde. Kod prvog nije stigao da izblokira Kataija, a kod drugog je napravio veliki propust na svojoj polovini terena. Osim toga, Katai ga je još jednom nadskočio u prvom delu igre, ali tada gola nije bilo – 5.

Igor Vujačić – Bio je siguran i stabila u odbrani. Učinio je da Ohi Omoižuanfo bude praktično nevidljiv na terenu, a kasnije ni Milan Pavkov nije bio ni u jednoj šansi. Golovi nisu bili njegova krivica – 6,5.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Slobodan Urošević – Najbolji u redovima crno-belih. Iako defanzivno nije briljirao, priključivao se napadima i to je krunisao golom. Borio se, imao je i dobro proigravanje Markovića na startu meča, ali je Partizan ostao na jednom golu – 7,5.

Saša Zdjelar – Nije bio previše primetan, ali nije ni grešio. Međutim, kad se uporedi sa Slavoljubom Srnićem odigrao je dosta slabiju partiju. Nije pocrveneo kao u prošlom derbiju, ali nije napravio razliku i nije bio mnogo agresivan – 5,5.

Marko Jevtović – Ostaje neocenjen, jer je na terenu bio svega dvadesetak minuta zbog povrede.

Lazar Marković – Bio je rastrčan od samog starta, ulazio je u šanse, ali je bio bez završnog udarca. Nekoliko puta je lepo sarađivao sa Rikardom, koji takođe nije bio u vleikoj šansi. Marković je sam uputio nekoliko šuteva, ali oni nisu išli u okvir gola – 7.

foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Miloš Jojić – Očeivalo se da odigra ofanzivnije, a zapravo nije imao nijednu kvalitetnu loptu prema Rikardu i Menigu. Kako je utakmica odmicala bio je sve slabiji – 5.

Kvinsi Menig – Trčao je na sve strane, ulazio u prostor, pokušavao da iskoristi brzinu, ali nije imao ni završni pas, ni dodavanje. Proigrao je Miljkovića u prvom poluvremenu, ali je on preslabo šutirao i borjan je odbranio- 6.

Rikardo Gomeš – Ponovo nije uspeo da postigne gol u derbiju, ali je još gore što je napravio više faulova nego šansi i šuteva. Ovo mu je treća ezana utakmica, kako nije dao gol na stadionu „Rajko Mitić“. Potpuno je neutralisan od ostane Aleksandra Dragovića, Strahinje Erakovića i Radovana Pankova.

Neocenjeni su Nemanja Jović i Marko Milovanović, jer su na terenu proveli samo 12 minuta.

Sa klupe je najranije šansu dobio Filip Holender, koji je ušao u 24. minutu, imao je jednu šansu posle drugog gola Zvezde, kada je šutirao tik pored stative, ali je sem toga bio porpilično neprimetan – 5,5.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Od starta drugog poluvremena na terenu je umesto Miljkovića bio Aleksandar Lutovac, koji je probijao po desnoj strani, sa koje je i upućen centaršut nakon kog je Urošević zatresao mrežu. Imao je Lutovac neposredno posle toga i jedan šut sa distance, ali on nije bio opasan. Pokušao je da stigne Kataija kod drugog gola Zvezde, ali nije uspeo, jer je bio mnogo daleko u startu akcije – 6,5.

Bibars Natho je dobio priliku umesto Markovića u 59. minutu, ali se njegovim ulaskom ništa značajno nnije promenilo u samoj igri Partizana. Nije bio opasniji od Markovića, a nije uspeo ni da stvori šansu – 5,5.

Aleksandar Stanojević – Izmene koje je napravio nisu urodile plodom i delovalo je da nema nikakvu ideju. Nije imao burnih reakcija – 5,5.

BONUS VIDEO Stanojević objavio da ide iz Partizana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar