Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su Kup Srbije pobedom nad večitim rivalom Partizanom i pečatirali ono o čemu se priča cele sezone.

Nekolicina igrača se jasno izdvojila tokom prethodnih desetak meseci i zaslužna je za to što Partizan nije uspeo da osvoji ni utešni pehar.

PROČITAJTE JOŠ:

Zvezda je bila za nijansu brža, konkretnija i u presudnim momentima hladnokrvnija i preciznija, pa je Aleksandar Katai bio samo egzekutor u šansama koje su se ukazale.

Ostali su bili tu da ga podrže u momentima inspiracije, a kad je skinuo dres i otrčao do severne tribine posle drugog gola, videlo se koliko inspiracije ima.

Crno-belima predstoji da traže neku novu u dolazećoj sezoni, koja je zbog jesenjeg Mundijala u Kataru već iza ćoška. Ove sezone su bili blizu, nisu uspeli da pariraju klubu iz Ljutice Bogdana i u četvrtak je presudilo više detalja.

Milan Borjan – Nije mu bilo lako, posebno u drugom poluvremenu, jer su ga navijači sa juga u više navrata vređali. Bio je vrhom rukavice na šutu Slobodana Uroševića posle sata igre, ali nije mogao da spreči pogodak za 1:1. Prethodno je odlično reagovao kod šuta Miljkovića iz 36. minuta i gužve pred svojim golom. Uglavnom bio stabilan i skoncentrisan – 6.

Milan Gajić – Aktivan od starta, probao je već u prvih desetak minuta da centrira, zatim i da uposli Ohija. Sa strane je Norvežaninu dodao iz auta i posle oko pola sata igre i umalo je stvorio šansu za Kataija u nastavku akcije. U odbrani je imao nekoliko dobrih intervencija i uklizavanja u ne baš prijatnim napadima Partizana, ali je on ostavio prostor kod gola Uroševića – 6.

foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Radovan Pankov – Popunjavao je centralni deo odbrane, mogao je da bude u nekim situacijama brži, u drugim konkretniji u startovima, ali nije imao nekih većih grešaka kakvih je bilo ranije. Izašao je posle gola Partizana kada je Dejan Stanković rešio da pojača navalu svog tima – 6.

Strahinja Eraković – Znatno bolje izdanje od Pankova, posebno zato što je uz sebe često imao brzonogog Kvinsija Meniga. Koristio je i brzinu i snagu za svoju poziciju da izlazi na kraj u duelima, dobio je većinu i apsolutno opravdao poverenje – 7.

Aleksandar Dragović – Čvrst i stamen, ali završio na zemlji u 18. minutu pa su lekari morali da reaguju. Srećom po crveno-bele povreda mu nije bila ozbiljna pa je mogao da nastavi da prati napadače crno-belih, dobija vazdušne duele i dobro zatvara Rikarda, Milovanovića i prostor između Meniga i ostalih – 6,5.

Milan Rodić – Uglavnom bio neprimetan, nije toliko kao što ume bio aktivan u ofanzivi, ali nije ni bilo potrebe jer je Zvezda morala da se pričuva pozadi bez izletanja. Možda bi pao još neki gol da je Rodić izlazio napred – 6.

Foto: Starsport

Aleksandar Katai – Sedamdesetak minuta mu je bilo dovoljno da pokaže šta zna. Čovek poteza, koji može da reši sve jednim udarcem. Angažovan i agresivan od prvog minuta, naplatio je svoje samopouzdanje u 26. i 72. minutu. Prvi put šutem sa distance, drugi put kada je ležerno obišao golmana Partizana za 2:1. Mimo toga je konstantno bio čvrst na lopti, nije ništa prepuštao slučaju. Imao je i jedan pokušaj glavom posle prekida u prvom poluvremenu kada se uhvatio za glavu jer nije šutirao jače – 8,5.

Mirko Ivanić – Kao i Katai, igrač koji vuče Zvezdu cele sezone i koji se odlično razume s Kataijem. Asistirao je u 72. minutu sjajnom loptom, sličnom onoj kakvu je kojih desetak minuta ranije probao i El Fardu Ben. Ivanić je i po izlasku Kataija nastavio da vodi igru, krećući se od sredine ka levoj strani gde je bio uz Bena i Marka Gobeljića. Imao je šansu da overi Kup ali je promašio skoro pa zicer u nadoknadi – 8.

Gelor Kanga – Ušao u klinč sa Lazarom Markovićem, dobio žuti karton, ali i umalo uposlio Kataija u 38. minutu kada je Stevanović sigurno reagovao i sprečio pogodak. Osim toga „muvao“ se u vezi, malo kao podrška Sanogu, malo kao ispomoć napred. Imao i „žutih minuta“ i grešaka u dodavanju, ali ništa katastrofalno – 6.

foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Ohi Omoidžuanfo – Ustupio je svoje mesto Milanu Pavkovu u drugom poluvremenu, u prvom je uglavnom pokušavao da otvori prostor ili za sebe ili za nekog od saigrača, probao je da asistira u nekoliko navrata ali nije prolazilo. Još uvek se „traži“ – 6.

El Fardu Ben – Ušao posle primljenog gola Zvezde umesto Pankova i odmah iz sredine spoljnom poslao upotrebljivu loptu za Kataija, koju ofanzivac nije pretvorio u opasniju šansu. Kako se meč bližio kraju, dodao je u kontri loptu Ivaniću, ali je crnogorski internacionalac šutirao preko gola. Bio je par svežih nogu baš u kontrama i svoj posao je odradio veoma korektno za nešto više od 30 minuta na terenu – 7.

PROČUTAJTE JOŠ:

Slavoljub Srnić – Čovek zadatka, bude tu da primi loptu i prosledi je dalje, da centrira po potrebi ili da napravi višak, pomogne u odbrani. Više onih nevidljivih stvari je Srnić radio i protiv Partizana, pa ga trener nije do kraja menjao – 6.

Neocenjeni Milan Pavkov, Nenad Krstičić, Marko Gobeljić. Pavkov je dobio tek poneki duel, bio je spor u kontrama kada se Partizan malo otvorio nakon drugog gola. Krstičić je trebalo da „utegne“ vezni red posle izlaska Kataija, ali je dobio samo žuti karton u završnici. Gobeljić je u jednoj akciji bio napred sa Ivanićem, ali je jasno da mu fali minutaža, da je rezervna opcija rezervne opcije i da mu je Kup verovatno poslednji trofej sa Zvezdom.

BONUS VIDEO Proslava titule i Delije na ulicama Beograda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar