Foto: Starsport

Dupla kruna ide na Marakanu!

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su Kup Srbije, pošto su u finalu pobedili Partizan sa 2:1 na stadionu „Rajko Mitić“.

PROČITAJTE JOŠ:

Dvostruki strelac za crveno-bele bio je Aleksandar Katai, koji je pogađao u 26. i 72. minutu. Gol za Partizan postigao je Slobodan Urošević u 61. minutu meča.

Zvezda je na ovaj način stigla do duple krune, pošto je prethodno postala šampion u Superligi.

Oba Kataijeva gola mogu se nazvati majstorijama. Prvi put je mrežu pogodio sa nekih dvadesetak metara, kada je naciljao rašlje i doveo Zvezdu u prednost.

Urošević je doneo izjednačenje, kada je levom nogom pogodio donji desni ugao Zvezdinog gola.

Kontru Zvezde u 72. minutu je rešio Katai, koji je zaobišao golmana Stevanovića, pobegao Lutovcu i pogodio nebranjenu mrežu za veliko slavlje i konačan rezultat.

Partizan je bio bolji rival na startu meča, a u tim trenucima se najviše isticao Lazar Marković. Levonogi fudbaler je pretio po boku, a prvi šut uputio je u šestom minutu, kada je lukavim lobom pokušao da prevari Milana Borjana, ali nije uspeo.

Zvezda je na startu uglavnom pokušala da napada sa desne strane, a u 10. minutu prvu šansu je imao Ohi Omoižuanfo, kojeg je uposlio Milan Gajić. Zvezdin napadač je primio loptu u kaznenom prostoru rivala, ali nije uspeo da šutira na vreme.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Sve do 26. minuta nije bilo velike šanse, a onda je stigao trenutak kreacije. Gajić je odložio loptu za Srnića, koji je uposlio Kataija. Zvezdin ponajbolji igrač ove sezone imao je taman toliko prostora da je primi i postigne evrogol.

Partizan nije odustajao od napada, Menig je u 36. minutu istrčao po levoj strani, optu je uputio ka petercu, ali se ona odbila do desne strane sa koje je šutirao Miljković. Pokušaj je bio preslab i otišao je pravo Borjanu u ruke.

Zvezda je u 38. minutu zapretila preko Kataija. Korner je izveo Kanga, pronašao je Kataija, koji je nadskočio Miletića, ali je šut glavom završio u rukama Stevanovića.

Partizan je do kraja prvog poluvemena još jednom zapretio i to preko Rikarda Gomeša, kome je Marković asistirao, ali je šut završio daleko pored gola.

Foto: Pedja Milosavljević/Starsport
Foto: Pedja Milosavljević/Starsport

U nadoknadi prvog dela tenzije na terenu su porasle, u sukobu su se našli Srnić i Marković, brzo su se okupili i ostali igrači, a sudija je podelio dva žuta kartona. Javnu opomenu su zaradili Marković i Kanga, a utakmica se brzo nastavila.

Drugo poluvreme donelo je nova uzbuđenja. Partizan je napadao i želeo izjednačenje, a Marković je ponovo imao prvu priliku, koju nije realizovao. Isti igrač je zapretio i u 54. minutu, ali je šut špicem otišao pored gola.

Miletić je nakon kornera u 56. minutu loše zahvatio loptu glavom i opasnosti za Borjanov gol nije bilo.

U 59. minutu u igru je ušao Bibars Natho, koji je zamenio Markovića. Ubrzo nakon toga viđen je i gol Partizana, koji je režirao Urošević. Crno-beli su u tim trenucima bili bolji rival, a šut sa distance oprobao je i Lutovac, ali bez uspeha. Imao je šansu i Menig, ali je Borjan bio dobro postavljen, te je odbranio šut.

Odlučujući momanat dogodio se u 72. minutu, kada je Katai brzu kontru krunisao golom. Nakon toga Partizan je morao da krene na sve ili ništa, a šut Holendera završio je malo pored stative.

foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Partizan je zaigrao sa dva napada, pošto je šansu dobio i mladi Marko Milovanović, ali do kraja utakmice nije stvorio nijednu pravu priliku za gol.

Zvezda je mogla i do ubedljivije pobede, da je Ivanić imao više koncentrcije u nadoknadi utakmice. Ben je uposlio Ivanića nakon kontre, ali je on sa 12 metara šutirao tik iznad prečke. Neposredno nakon toga isti igrači su ponovo kombinovali, a Ivanić je u završnici loše zahvatio loptu, te je njegov šut sa svega nekoliko metara od gol linije ukrotio Stevanović. Odmah nakon toga sudija Miloš Milanović je svirao kraj i crveno-beli su mogli da se raduju.

Ovo je Zvezdi 12. dupla kruna u klupskoj istoriji, a tek je po drugi put osvojila dve uzastopne.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Crvena zvezda – Partizan 2:1

(Katai 26, Katai 72- Urošević 61)

Stadion: Rajko Mitić, Beograd. Sudije: Miloš Milanović, Nemanja Petrović, Svetozar Živin.

Crvena zvezda: Borjan – Eraković, Pankov (od 67. Ben), Dragović – Gajić, Srnić, Kanga, Rodić (od 77. Gobeljić) – Ivanić, Katai (od 77. Krstičić)- Ohi (od 59. Pavkov). Trener: Dejan Stanković.

Partizan: Stevanović – Miljković (od 46. Lutovac), Miletić, Vujačić, Urošević – Zdjelar, Jevtović (od 24. Holender, od 78. Milovanović) – Marković (od 59. Natho), Jojić (od 78. Jović), Menig – Rikardo. Trener: Aleksandar Stanojević.

Crvena zvezda - Partizan 2:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar