FK Olimpik Sarajevo
Foto: Screenshot Youtube Arena Sport TV 42.7K subscribers

Olimpik iz Sarajeva doneo je odluku da napusti Premijer ligu iz Bosne i Hercegovine, dva kola pre kraja prvenstva.

PROČITAJTE JOŠ

Poslednjeplasirani Olimpik je i dalje imao šansu da izbori opstanak jer imaju isti broj bodova kao Krupa i Radnik, a jedna od te tri ekipe bi ostala u elitnom takmičenju BiH.

U poslednja dva kola je trebalo da Olimpik odigra meč protiv Krupe, a zatim i protiv Sarajeva, koji se bori za titulu.

Olimpik je i ranije najavio da bi mogao da istupi iz lige, a sada je i doneta odluka.

Sarajlije su objasnile zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

Nakon što smo u prethodnoj sedmici analizirali sva dešavanja u prethodnom periodu, a potom i uzeli u obzir sve relevantne činjenice o dešavanjima u domaćem fudbalu, doneli smo odluku o napuštanju Premijer lige BiH. Razloga za ovakvu odluku je mnogo. Jednostavno je teško pobrojati sve i odlučiti se koji je veći razlog za ovakav jedan potez. Sudijske lakrdije na utakmicama, deljenje kartona i sankcionisanja na samim utakmicama za potrebe drugih klubova, dosuđeni kazneni udarci, politika u svim porama saveza, deljenje saveza na entitetsko odlučivanje, preglasavanja po nacionalnom ključu, način izbora svih komisija, zaštićene sudije koje mogu da se ponašaju kako žele, jer znaju da šta god da urade neće biti kažnjeni, samo su neke od stvari koje su obeležile ovu sezonu„, navedeno je u saopštenju Olimpika.

Klub je istakao da se prvenstvo vratilo na period odmah nakon rata u BiH.

Mislili smo da je taj period davno iza nas, ali su čelnici saveza, zajedno sa svojim poslušnicima učinili to da se umesto priče o napretku, vraćamo u najtamniji period bosanskohercegovačkog fudbala, koji je završio suspenzijom saveza i svih njegovih takmičenja i reprezentativnih selekcija.

 

Očekuju kaznu zbog postupka, ali to nije promenilo njihovu odluku.

Svesni činjenice da ćemo biti sankcionisani od strane organa FS BiH, ne želimo nijednim potezom da pravdamo našu odluku. Ne osećamo potrebu da se pravdamo, nas ste i dovoljno kaznili ne dajući nam priliku da se borimo na terenu za svoje ciljeve. Naša želja je da ovakva naša odluka potakne sve u državi da stave prst na čelo i zapitaju se: ‘Kome i da li uopšte treba postojati ovakvo takmičenje?’ Zašto FS BiH niti jednog momenta nije zaštitio klubove i pokušao da im olakša posledice pandemije koronavirusa? Zašto se savez, koji se navodno brine o svim klubovima, nije pokušao kao naši susedi pobrinuti na sve načine da olakša klubovima funcionisanje? Gde su završili novci iz fondova UEFA koji su dodeljeni savezu? Kako se biraju tehnički partneri?„, navodi se u saopštenju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FK Olimpik (@fkolimpik)

Tabela Premijer lige BiH
Foto: Screenshot sofascore