Foto: EPA-EFE/Marcelo Endelli / POOL

Moguće su neprijatnosti u južnoameričkom fudbalu posle informacije da su dvojica fudbalera Santosa zaražena koronavirusom, jer su to možda znali i pre meča.

Brazilski klub je gostovao Boki Juniors u Buenos Ajresu, pred meč je u skladu sa protokolom dostavio negativne testove na COVID-19 i dobio je dozvolu da uredno dođe u Argentinu.

PROČITAJTE JOŠ:

Prvi meč polufinala Kopa Libertadores je završen bez pobednika 0:0, ali se tada pojavila sumnja na koju su ukazali južnoamerički mediji.

Dva igrača Santosa, golman Džon i defanzivac Vagner Leonardo su pre odlaska iz Argentine bila pozitivna na virus i ostali su u hotelskom karantinu čekajući medicinski avion koji bi ih vratio u Brazil, da ne bi čekali u karantinu dok ne dobiju negativan nalaz.

Ispostavilo se da je pre meča Santos tražio specijalnu dozvolu od CONMEBOL-a, da sastanak u poluvremenu trener Santosa održi na terenu, umesto u svlačionici.

Južnoamerički mediji zato sumnjaju da su iz Santosa znali da su im igrači zaraženi i da nisu hteli da rizikuju da i ostali dobiju virus.

Inače, Džon je bio starter, a Vagner je bio izmena. Boka se neformalno obratila CONMEBOL-u da bi raspršila ove sumnje.

Međutim, navodi se da zvanično ništa neće tražiti od ove organizacije povodom slučaja, ali da će pratiti svaki korak Santosa i ukoliko primeti neregularnosti, možda će tražiti bodove za „zelenim stolom“.

Da podsetimo, drugi polufinalni par čine Palmeiras i River Plejt i Palmeiras je u prvom meču pobedio sa 3:0. Revanš Santosa i Boke Juniors se igra 13. januara u Brazilu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar