Foto: EPA-EFE/SEBASTIAO MOREIRA

Brazilski velikan Santos javio se saopštenjem u kome negira da je napadač Barselone Leo Mesi oborio rekord Pelea po broju postignutih golova za jedan klub.

PROČITAJTE JOŠ

Mesi je početkom nedelje protiv Valjadolida postigao 644. gol u dresu Barse čime je pretekao Pelea koji je postigao jedan manje u dresu Santosa.

Brazilski klub je izdao saopštenje u kome tvrdi da je Pele postigao 1.091 gol i da nije jasno zašto mu nije priznato još 448 golova.

„Pele je u dresu Santosa postigao 1.091 gol. U takmičenjima je postigao 643, a još 448 golova postigao je na lokalnim i internacionalnim prijateljskim mečevima, protiv timova kao što su Boka Juniors, Klub Amerika, Inter Milan, River Plata, Real Madrid, Juventus, Lacio, Napoli, Benfika, Anderleht i Barselona. To su sve bile zvanične utakmice pa ostaje nejasno zašto nisu uračunate, kao da su bile manje bitne od nekih drugih“, navedeno je u saopštenju

Pele je čestitao Argentincu obaranje rekorda istakavši da se divi njegovoj dugogodišnjoj karijeri u Barseloni.

„Čestitam na istorijskom rekordu, ali iznad svega, čestitam ti na sjajnoj karijeri u Barseloni. Priče kao što su naše, da volimo jedan klub toliko dugo, danas su sve ređe u fudbalu. Divim ti se“, poručio je Pele.

Imajući u vidu rivalitet Brazila i Argentiine u fudbalu, može biti da obaranje rekorda nije lako palo Santosu.

Čuvena fabrika piva Badvajzer već je napravila akciju tim povodom pa tako svakom golmanu kome je Mesi dao gol u Španiji, šalje onoliko flaša piva koliko su golova primili od argentinskog čarobnjaka.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar