Siniša Mihajlović Foto: Ettore Griffoni / AFP / Profimedia

Vest koja je rastužila čitavu Italiju.

Legendarni fudbaler i trener Siniša Mihajlović preminuo je u 54. godini, a povodom njegove smrti oglasila se i premijerka Italije Đorđa Meloni.

PROČITAJTE JOŠ

Mihajlović je veliki deo igračke i trenerske karijere proveo u Italiji, gde je bio veoma poštovan, što potvrđuje i poruka Meloni na društvenim mrežama.

„Borio si se kao lav na terenu i u životu. Bili ste primer i dali ste hrabrost mnogima koji se suočavaju sa bolešću. Opisivali su vas kao gvozdenog narednika, pokazali ste da imate veliko srce. Vi ste i uvek ćete biti pobednik“, napisala je Meloni na Tviteru.

Tugu se nije trudio da sakrije ni Đuzepe Konte, bivši premijer Italije.

„Siniša Mihajlović nas je napustio, a i u ovom teškom meču on se borio. Odličan i veliki sportista, nedostajaće svakom ljubitelju fudbala. Njegovoj porodici iskreno saučešće“, napisao je Konte na Tviteru.

Srpski trener je od 2019. godine vodio borbu sa leukemijom, dva puta je pobeđivao, ali je poslednji put bolest bila jača.

Popularni Miha je rođen 20. februara 1969. godine u Vukovaru. Za reprezentaciju Jugoslavije, Mihajlović je odigrao 63 utakmice i postigao 10 golova, a za istu je učestvovao i na Svetskom prvenstvu 1998. i Evropskom prvenstvu 2000. Bio je majstor slobodnih udaraca i u tom segmentu drži mnoge rekorde.

U igračkoj karijeri proslavio se u dresovima Vojvodine, Crvene zvezde, Rome, Sampdorije, Lacija i Intera. Kao trener predvodio je Inter (asistent), Bolonju, Kataniju, Fjorentinu, Sampdoriju, reprezentaciju Srbije, Milan, Torino i Sporting.

BONUS VIDEO Kako je pričao Siniša Mihajlović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar