Foto: EPA-EFE/GIORGIO BENVENUTI

Trener Bolonje Siniša Mihajlović smatra da povratak Žozea Murinja u Italiju neće biti nimalo lak, ali misli da će se iskusni stručnjak snaći.

Murinjo je nedavno dobio otkaz u Totenhemu, ali se brzo snašao i došao na klupu Rome, koju bi trebalo da uzdigne sa trenutnog sedmog mesta i postavi dobre temelje za narednu sezonu.

PROČITAJTE JOŠ:

Miha veruje da je povratak Portugalca u Seriju A „dobra stvar“, mada u njoj nije bio još otkako je 2010. napustio Inter iz Milana.

„Ima harizmu i karakter, ali Roma može da bude prilično veliki izazov. Videćemo šta će biti. Biće mu potreban dobar tim, jer odlični igrači čine trenere velikim. Roma zaslužuje pohvalu jer njegov angažman niko nije očekivao. S druge strane, siguran sam da će se Murinjo dobro snaći, možda će se boriti i za titulu. Ali, moraće da zna kako da izađe na kraj s okruženjem, to će biti težak zadatak“, ocenio je Miha na konferenciji za štampu.

Podsetimo, Murinjo je iz Totenhema otišao neposredno pošto se pojavila priča da je taj klub jedan od osnivača Superlige Evrope.

Taj projekat je zaustavljen za svega dva, tri dana, a spekulisalo se da je Žoze zbog neslaganja sa upravom po pitanju Superlige „dobio nogu“.

Kasnije su se pojavili navodi da su problem bili rezultati ekipe, koju je Murinjo vodio 15 meseci, od odlaska Maurisija Poketina, pa sve do 19. aprila kada je i Portugalac zamenjen.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar