Foto: Tanjug/AP/Ashley Landis / Printscreen Twitter

Već neko vreme se kao priča potura priča da Nikola Jokić nije MVP ove sezone, iako igra vanserijski, a Džamal Marej, bek Denver Nagetsa smatra da je to greška.

U ocenama da Jokić „igra sjajnu sezonu, ali da je to izuzetak“, Somborcu se spočitavaju i brojke, ali i rezultati Denvera koji je četvrti na zapadu NBA lige i obezbedio je plej-of.

PROČITAJTE JOŠ:

Uz to, već tri sezone Nagetsi su konstantni učesnici doigravanja, što je uglavnom zasluga njihovog centra.

To nije dovoljno američkom novinaru Niku Rajtu, koji je u četvrtak izjavio da bi Jokić bio najgori MVP u poslednjih 35 godina, iako čovek u proseku skroo „bije“ tripl-dabl.

Rajt je dao prednost Krisu Polu iz Finiks Sansa, a ispred Jokića je donedavno stavljao i neke druge igrače.

„MVP nagrada će verovatno da bude dodeljena u nekom hodniku, jer Jokić neće da igra u drugoj rundi plej-ofa. Na makro nivou, kad pogledate listu MVP-jeva, ovo kažem s poštovanjem prema Jokiću, ali istorijski gledano, on bi bio najgori MVP u poslednjih 35 godina. Kris Pol to ne bi bio. On je istorijski sjajan igrač. A Nikola Jokić je veoma dobar igrač koji igra sjajnu sezonu. Ali kad pogledate ko je osvajao MVP, to su Janis, Durent, Stef Kari, Lebron, Rouz… a onda, ou, tu je i Nikola Jokić. To mora da je bila čudna sezona“, priča Rajt.

Jokićev saigrač Marej, koji se oporavlja od povrede kolena kratko je ismejao ovaj komentar Rajta rekavši „Nik greši lol“.

Denver je i posle povrede drugog najboljeg igrača nastavio da pobeđuje i u 12 utakmica dobio je deset.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar