Foto: EPA-EFE/GIORGIO BENVENUTI

Trener Bolonje Siniša Mihajlović rekao je da njegova ekipa mora da bude hrabrija i da više rizikuje, posle poraza od Juventusa u Seriji A.

Bolonja je izgubila od Juventusa sa 0:2. To je bila prva utakmica Bolonje posle pauze zbog pandemije koronavirusa, dok je Juventus pre toga odigrao dve utakmice u Kupu.

PROČITAJTE JOŠ

„Konačno smo mogli da igramo fudbal, čak iako smo izgubili. Znali smo da će Juve doći izuzetno motivisan, jer je gotovo nemoguće da oni lošije odigraju tri uzastopne utakmice. Nažalost, bilo nam je mnogo teže posle penala. Pokušali smo da zapretimo kada su oni usporili u poslednjih 20 minuta, ali nismo bili opasni kao što sam želeo“, rekao je Mihajlović za Skaj Italija.

„Moji igrači su igrali kako su morali da igraju, u ovim okolnostima. Nedostajalo nam je malo hrabrosti, nešto kvaliteta, ali pokušali smo i znali smo da će biti teško. Čak i kada grešimo i gubimo loptu, radije bih da smo hrabriji i da više rizikujemo. Sa takvim mentalitetom smo prošle sezone obezbedili opstanak i takav mentalitet želim da vidim. Znam da je rizik ubedljiviji poraz, ali kada vodimo protiv ekipe našeg nivoa, možemo da je pregazimo. Uvek ćemo primiti gol protiv ovih velikih klubova, ali bismo mogli i da pokušamo da ih ugrozimo“, dodao je srpski trener.

Penal je dosudjen posle upotrebe VAR tehnologije i starta Stefana Densvila na Matajsom de Lihtom. Gol je postigao Kristijano Ronaldo, a pobedu je ozbedio Paulo Dibala lepim golom.

„Uvek ima guranja i igrači se vuku. Šteta je što sam morao da čekam da Juve pronadje sudiju koji takve stvari ozbiljno shvata, pošto smo u poslednje vreme videli suviše takvih stvari“, naveo je Mihajlović i dodao da više očekuje od igrača koji ulaze u igru sa klupe.

Mihajloviću je prošlog jula dijagnostikovana akutna leukemija.

„Strah je prirodna stvar, ali važno je biti jači od straha, da ga gurneš i da nastaviš dalje. Takav je moj stav prema životu. Kada čovek poznaje sebe, može da se suoči sa katastrofom i bude spreman da ponovo ustane. Lekari su obavili sjajan posao, na sreću ja sam bio u dobroj fizičkoj formi, nikada nisam prestao da treniram i imao sam snažan mentalitet koji mi je pomogao da to prebrodim“, rekao je Mihajlović.

„Uz ovu bolest, naučio sam umetnost strpljenja, a to mi nije bila jača strana. Te normalne svakodnevne stvari koje praktično ranije nisam primećivao, postale su posebne. Sada sve osećam sa više inteziteta, radost i ljutnju“, dodao je srpski trener.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar