Miha o peharu Kupa šampiona: Binić ga čuvao u gepeku, Pančev nosio na svadbu

Fudbal 18. sep. 202109:53 > 10:27
Podeli:
Foto: Youtube/Screenshoot

Crvena zvezda je u sklopu rođendana kultnog stadiona napravila serijal "Legende Marakane" u kojem su govorile neke od ikona najtrofejnijeg fudbalskog kluba u Srbiji.

PROČITAJTE JOŠ

Siniša Mihajlović je govorio o mnogim detaljima svog boravka u Crvenoj zvezdi i ispričao neke zanimljive anegdote.

Posebno je pažnju privukla priča o peharu Kupa šampiona koji je Zvezda osvojila 1991. godine.

„Taj pehar koji smo doneli je bio svuda. Ja sam ga nosio u Borovo, Juga ga je nosio kod sebe. On je stajao kod Bine u kolima, držao ga je u gepeku. Kako dođemo u neki lokal, uzima pehar, stavlja na sto i posle se pije. Dođe Pančev, kaže ‘Daj mi pehar treba mi da nosim na svadbu’ i Bina mu da, on ga nosio u Makedoniju na svadbu. Taj pehar je sav bio izlupan pa su morali da naprave novi. Onaj pehar na Marakani nije original, napravljen je ponovo jer je onaj stari bio izlupan skroz“, otkrio je Siniša Mihajlović.

Mihajlović je pričao kako ga i dan danas ne popuštaju emocije na taj veliki uspeh.

„I sad se naježim, a prošlo je 30 godina. Nema tih para kojim mogu da se kupe te emocije, nismo bili svesni. Ali, što je više odmicalo vreme, sve više smo shvatali koliko je to bilo važno. Od Surčina do stadiona i sa jedne i sa druge strane, ljudi uz ulicu u četiri-pet redova, skroz do stadiona, i na stadionu puno, svuda. Onda smo tek shvatili šta smo napravili, koliko je to značilo za narod“, počeo je Mihajlović.

Mogao je put velikog Mihe da ode i u drugom smeru, da njegova želja da zaigra u Zvezdi nije bila toliko jaka. Hrvatski klubovi su ga želeli po svaku cenu.

„Zvali su me Hajduk, Dinamo, ali nisam hteo tamo, samo u Zvezdu“, bio je izričit Miha.

Ipak, bio je svestan da će teško do Zvezde dok se ne dokaže.

„Znao sam, ipak, kad ste klinac da u Zvezdi mnogo teško možete proći, već samo kao već formiran igrač. Došla mi je onda ponuda od Vojvodine, od Miše Kosanovića, za mnogo manje para. Moram samo da napomenem da nijedna moja odluka nije bila vezana za pare, nego za ono što osećam. Od Hajduka sam imao na stolu 150.000 maraka godišnje, za 4 sezone, od Dinama isto. Sećam se, čeka me „BMW 318i“ kad sam bio na pripremama sa reprezentacijom, kažu „potpiši i vozi ga u Borovo“. Sad zamislite mene sa 18 godina kako ulazim u Borovo sa bmw-om! I ja šta da radim, što da ne potpišem, uzmem kola i boli me… Ali nisam takav bio. Donosili su mi kući čak pare u koferu, 100.000 maraka kao kaparu, keva samo što nije pala u nesvest. Ja kažem „ne, ne, neću“, a majka kaže „nisi normalan, što nisi uzeo te pare“, priseća se Miha u razgovoru za Zvezdinu klupsku televiziju.

Zanimljive anegdote Mihajlović je imao i o aktuelnom treneru crveno-belih Dejanu Stankoviću.

Njima dvojici se put ukrstio u Laciju u koji su dopli istog leta.

Siniša je tada pozvao Stankovića, a na telefon se javila njegova žena Ana.

Kada je suprugu rekla da ga zove Siniša, Deki joj u prvom trenutku nije verovao.

Nakon što je uzeo telefon i javio se i začuo glas Siniše Mihajlović, Stanković je istog momenta ustao sa fotelje u znak poštovanja kao da Mihajlović stoji pred njim.

BONUS VIDEO Delije tražile pobedu u derbiju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar