Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Mlada reprezentacija Severne Makedonije odigrala je nerešeno, 1:1 protiv Ukrajine u meču 5. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će 2023. godine biit održano u Rumuniji i Gruziji, i tako vratila reprezentaciju Srbije u igru za prolaz dalje.

Ukrajina je u meč ušla kao veliki favorit i došla do vođstva na gostovanju preko Oleksandra Sirote u 43. minutu, ali je Tomče Grozdanovski nakon 58 minuta igre doneo bod svojoj selekciji koji bi najviše mogao da znači upravo Srbiji.

PROČITAJTE JOŠ...

„Orlići“ trenutno zauzimaju peto mesto na tabeli sa četiri osvojena boda na četiri meča, a ispred njih se nalaze Francuska sa deset bodova iz četiri meča, Ukrajinci imaju isto toliko bodova ali i meč više, potom slede Severna Makedonija sa šest bodova na pet odigranih utakmica, te Farska Ostrva (pet bodova na pet mečeva).

Ipak, iako iz ove perspektive imaju veliki zaostatak, ekipa koju sa klupe predvodi Aleksandar Rogić je remijem Ukrajinaca u Skoplju može veoma lako da se vrati u borbu za baraž.

Za to je neophodno da prvo u Novom Sadu 12. novembra savladaju Farska Ostrva, a potom i četiri dana kasnije i Lavovu u Ukrajini vrate domaćem sastavu za poraz u prvom kolu kvalifikacija od 1:0.

Taj rezultat bi Srbiju doveo do 10 bodova, ali i bolje gol-razlike u odnosu na Ukrajince, čime bi se poravnali na drugoj poziciji, pa bi u nastavku kvalifikacija imali šansu da se bore za mesto u baražu.

Posle novembarskih mečeva slede i dueli protiv Severne Makedonije (24. marta 2022), Jermenije (29. marta) na domaćem terenu, te Francuske (3. juna) i Farskih Ostrva (7. juna), čime će i biti zatvorene kvalifikacije.

„Orlićima“ je neophodno da zauzmu jedno od prva dva mesta na kvalifikacijama kako bi na Evropsko prvenstvo otišli ili direktno, u slučaju da zauzmu prvo mesto, ili pokušali da se njega domognu preko baraža, u slučaju druge pozicije na tabeli.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: Dragan Džajić o Marinku Rokviću

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar