FOTO: EPA-EFE/PAULO NOVAIS

Fudbaleri Portugala i Srbije će u međusobnom duelu odlučiti ko će se direktno plasirati na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, a najveća pretnja "orlovima" biće, pored Kristijana Ronalda, desni bek Portugala Žoao Kanselo.

Kanselo je fudbaler Mančester sitija i svi ljubitelji fudbala dobro znaju koliko je teško ustaliti u sastavu Pepa Gvardiole.

PROČITAJTE JOŠ:

Upravo to je ove sezone uspeo da učini portugalski bek, a dobijeno poverenje je potpuno opravdao. Na poslednje dve klupske utakmice, asistirao je čak pet puta i time se istakao kao dodatna snaga Portugala u već moćnom napadu.

Ipak, to nije sve. Pojavila se zapanjujuća statistika koja kaže da je Kanselo ove sezone u Premijer ligi imao ubedljivo najviše dodira u završnoj trećini terena.

Naime, on je imao čak 367 dodira u završnoj trećini na 11 odigranih utakmica. Iza sebe je ostavio Mohameda Salaha sa 356, saigrača iz reprezentacije Bruna Fernandeša sa 336 i Džeka Griliša sa 313 dodira.

Listu od petorice najboljih što se tiče ovog parametra, upotpunjuje još jedan desni bek i to Liverpulov, Trent Aleksander-Arnold.

Kanselova prednost je i ta što može dobro da igra po obe strane terena, ali u reprezentaciji uglavnom igra desnog beka, pa bi Srbija trebalo da spremi dobru defanzivnu taktiku za njega.

Žoaovi centaršutevi često su upotrebljivi, a znajući koliko su Žota i Ronaldo spretni pred golom rivala, treba obratiti pažnju da se Kanselo „odseče“ iz igre što je više moguće.

Olakšavajuća okolnost može biti ta što portugalskom beku preti suspenzija ukoliko dobije žuti karton protiv Irske, pa će u tom važnom duelu morati da se pričuva ukoliko želi da izađe na megdan „orlovima“.

Bonus video: Dragan Džajić o Marinku Rokviću

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar