Sergej Milinković-Savić
Sergej Milinković-Savić; Foto: EPA-EFE/FABIO FAGIOLINI

Sve je bliže transfer najtraženijeg srpskog fudbalera prethodnih godina.

Sergej Milinković-Savić, vezista Lacija, odigrao je još jednu fenomenalnu sezonu, pa će po njenom kraju moći da bira gde želi da nastavi karijeru.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, deluje da je vezista već izabrao. Pominjali su se mnogi klubovi, delovalo je da je Pari Sen Žermen najbliži, onda se spekulisalo da bi Sergej morao da pojača Mančester junajted, a sada je u prvi plan „isplivao“ treći velikan.

Po pisanju italijanskog lista „Gazeta delo sport“ Sergej je već dogovorio lične uslove sa „starom damom“. Očekuje se da po sezoni zarađuje četiri milione evra, a u dogovor su uključeni i različiti bonusi u zavisnosti od partija Srbina.

Naravno, sada je na redu teži deo – dogovoriti se sa Klaudiom Lotitom, predsednikom Rimljana. Lotito je godinama želeo da dobije 100 i više miliona za transfer srpskog veziste, a sada će, čini se, biti zadovoljan i sa 70 miliona evropskih novčanica.

Podsetimo, ranije je selektor Srbije Dragan Stojković Piksi javno savetovao Sergeju da se pridruži Dušanu Vlahović u Juventusu.

„Ako želite da pobeđujete, kupite igrača kakav je Sergej. Svake godine se licitira, stižu priče iz Engleske, Španije, od PSŽ-a i velikih italijanskih klubova, ali on ostaje na zemlji, veoma je skroman, voli Lacio“, istakao je srpski selektor.

On se osvrnuo i na komentare da je Sergej želja Juventusa.

„Da, on bi za Juventus bio najbolji izbor, sedam godina je u Seriji A, daje golove, asistira, odlično bi se uklopio u kod Alegrija. Da sam na mestu ljudi iz Juventusa ne bih čekao, uložio bih 100 miliona u njega.“

BONUS VIDEO Gol Sergeja Milinković-Savića protiv Irske

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare