Foto: Pedja Milosavljevic

"Vreme je da pokažemo da Srbi znaju da igraju fudbal i da ova generacija plasmanom na Mundijal u Kataru ispiše lepu stranicu istorije našeg fudbala", poručio je novi selektor Dragan Stojković Piksi.

On je za Tanjug govorio o značaju koji fudbalska reprezentacija ima za srpski narod i dodao da veruje u plasman, uprkos tome što je zadatak veoma težak.

„Na kraju krajeva, igra se zbog nekog respekta, zbog rezultata koji će ti doneti kada završiš karijeru dosta toga lepog, da ćete ljudi prepoznati kao pobednika i nekog ko je učinio lepo delo za svoju zemlju. Daćemo sve od sebe, na prvom mestu ja, da obradujemo narod, da ih učinimo ponosnim i da, uz lep fudbal, napravimo i dobar rezultat“, rekao je Stojković.

PROČITAJTE JOŠ

Novi selektor „orlova“ još jednom je podvukao šta je glavni cilj.

„To je, naravno, odlazak na Mundijal u Kataru. Ne kažem da će biti lako, biće jako teško, ali ništa nije nemoguće. Ako ja verujem, moraće i igrači da veruju, a moje je da ih ubedim da mi veruju“.

Do starta kvalifikacija i meča sa Republikom Irskom u Beogradu nema još mnogo, a Stojković kaže da ne oseća nikakav pritisak ili neku vrsta stresa.

„Brojimo dane i jedva čekam da dođe do toga. Irska je sad najbitnija utakmica, na pragu smo kvalifikacija, znamo težinu, znamo da grupa nije laka, ali jednostavno moramo da taj početak iskoristimo na najbolji mogući način i startujemo onako kako svi priželjkuju“, jasan je Piksi.

Srbija dočekuje Irce 24. marta, tri dana kasnije u Beograd stižu Portugalci, a potom sledi i gostovanje Azerbejdžanu u Bakuu 30. marta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar