Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Engleski fudbaleri su u poslednjih nekoliko meseci napravili niz skandala koji značajno utiču i na izgled reprezentacije.

Selektor Garet Sautgejt je veoma nezadovoljan ponašanjem pojedinaca, ali i medija koji tome daju na značaju.

PROČITAJTE JOŠ

Sve je krenulo incidentom u kom je učestvovao kapiten Mančester junajteda Hari Megvajer.

On se potukao na Mikonosu i završio je u zatvoru, zbog čega je odstranjen iz ekipe.

Dalje – Mejson Grinvud i Fil Foden su vraćeni sa Islanda pošto su u karantin doveli devojke, a pred novo okupljanje reprezentacije pojavili su se novi problemi.

Sautgejt je morao da precrta Tamija Ejbrahama, Bena Čilvela i Džejdona Sanča pošto su se pojavili na žurci iznenađenja upriličenoj povodom rođendana mladog napadača Čelsija.

Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

„Svima mora da bude jasno da ovakve stvari utiču na tim. Remete energiju i oduzimaju nam dragoceno vreme, vreme koje bismo mogli da provedemo u treningu, u fudbalskim pričama mi provodimo u rešavanju ovakvih stvari. Pritisak na ovaj tim je već dovoljno veliki da bismo ga pojačavali time što imamo ljude koji će da prave cirkus od reprezentacije“, rekao je Sautgejt.

On je istakao da je igračima jasno da su pogrešili.

Prekršili su pravila, a svima je jasno da moraju da budu oprezni, da budu primer i kada nisu u reprezentaciji. Sada imamo i pravila vezana za prevenciju širenja koronavirusa i moramo da budemo sigurni da su svi sigurni i u najmanjoj meri izloženi virusu i budno motrimo na sve igrače“, dodao je Sautgejt.

Engleska će 11. oktobra dočekati Belgiju, a tri dana kasnije Dansu u okviru trećeg i četvrtog kola Lige nacija koju možete da pratite ekskluzivno na našim kanalima.

Gledajte besplatno fudbalsku utakmicu baraža za plasman na Evropsko prvenstvo između Norveške i Srbije. Prijavite se na eon.tv/srbija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar