Foto: EPA-EFE/Tim Keeton

Fudbaleri Šefild junajteda savladali su Mančester junajted na Old Trafordu u Mančesteru rezultatom 2:1 u meču 20. kola Premijer lige.

PROČITAJTE JOŠ...

Kakav šok za „crvene đavole“! Junajted je u dobroj formi dočekao ove sezone očajni Šefild, bilo je očekivano da će se prošetati protiv „fenjeraša“, ali popularne „oštrice“ su se pokazale kao više nego tvrd orah.

Junajted je prvi pripretio preko Rašforda u 12. minutu, ali je šut otišao pored gola, dok je u 17. Bili Šarp izašao sam ispred Davida de Hee, ali je Španac fantastičnom odbranom uspeo da spreči gol.

U 23. minutu navijači Junajteda kraj malih ekrana mogli su samo da se uhvate za glavu dok je Kin Brajan nadskakao odbranu njihovog kluba i glavom doneo 1:0 na centaršut Džona Fleka.

Domaćem timu je u 30, minutu poništen gol zbog prekršaja nakon kornera, a do kraja poluvremena nije bilo promene rezultata.

Sjajnu šansu Junajted je imao preko Mejsona Grinvuda u četvrtom minutu drugog dela, ali je nejgov šut otišao pored leve stative, no „đavoli“ su u u 64. minutu ipak uspeli da stignu do izjednačenja.

Sjajan centaršut iz kornera uputio je Aleks Teljes, a Hari Megvajer odličnim udarcem glavom pogodio suprotan ugao i, činilo se, napravio prvi korak ka preokretu.

Ušao je u 66. minutu Edinson Kavani, ali nije Urugvajac bio odlučujuća izmena, već Oliver Burk, koji je ušao u igru umesto Bilija Šarpa. Četiri minuta pošto je kročio na teren, Burk je dobio loptu u kaznenom prostoru, šutirao, ona je pogodila jjednog od igrača Junajteda i promenila pravac dovoljno da De Hea ne može da je dohvati.

To kao da je preseklo domaće, pa sem stihijskih napada nije bilo promena rezultata do kraja susreta.

Šefildu je ovo bila druga pobeda u sezoni i trenutno imaju osam bodova, dok Junajted ostaje na drugom mestu, iza Sitija, sa jednim bodom manje u odnosu na gradskog rivala, ali i uz utakmicu više.

U drugom meču večeri, Lester je odigrao 1:1 sa Evertonom, pa je tek delimično iskoristio poraz Junajteda.

Premijer liga, 20. kolo

Utorak

Kristal palas – Vest Hem 2:3 (1:2)

(Zaha 3, Batšuaji 90+7 – Souček 9, 25, Doson 65)

Njukasl – Lids 1:2 (0:1)

(Almiron 57 – Rafinja 17, Herison 61)

Sautempton – Arsenal 1:3 (1:2)

(Armstrong 3 – Pepe 8, Saka 39, Lakazet 72)

VBA – Mančester siti 0:5 (0:4)

(Gundogan 6, 30, Kanselo 20, Marez 45+2, Sterling 57)

Sreda

Barnli – Aston Vila 3:2 (0:1)

(Mi 52, MekNil 76, Vud 79 – Votkins 14, Griliš 68)

Čelsi – Vulvs 0:0

Brajton – Fulam 0:0

Everton – Lester 1:1 (1:0)

(Rodrigez 30 – Tilemans 67)

Mančester junajted – Šefild junajted 1:2 (0:1)

(Megvajer 64 – Brajan 23, Burk 74)

Foto: Sofascore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar