Rikardo Gomeš dao gol Loznici
Gol Rikarda Gomeša, Foto: Starsport

Nadmoć i razlika je ovog puta bila evidentna, a crno-beli su preveliki zalogaj za Loznicu.

Fudbaleri Partizana pobedili su Loznicu 2:0 i plasirali se u polufinale Kupa Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:

Crno-beli će polufinale igrati 11. maja, a Loznica nije uspela da iznenadi i trećeg superligaša posle Čukaričkog i Radnika.

Jednostavno, tokom okršaja u Humskoj se videla velika razlika u kvalitetu, pa igračima u zelenoj opremi nije pomogla ni tesna „bunkerica“ koju su forsirali tokom 90 minuta.

Strelci za Partizan bili su Rikardo Gomeš i Lazar Marković, a žreb za polufinale će biti naknadno održan.

Meč je protekao je u apsolutnoj dominaciji Partizana. Igra nije delovala toliko dinamično jer je praktično samo jedan tim igrao.

Loznica se već u prvih desetak minuta povukla pred svoj gol i igrala se „čekalica“ kada će odbrana da popusti.

Ako se izuzmu dve, ili tri situacije kada su Lozničani probali da istrče kontru, prvih 45 minuta se može smatrati „viktorijama“ pred golom Danila Golovića.

Prvi je Nikola Jović probao da mu zapreti u četvrtom minutu. Dobio je loptu iz dubine, ali je Golović pokupio ispred ofanzivca crno-belih.

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Do polovine prvog dela, fudbal je bio prilično „mrtav“, ako se ne računa nekoliko polušansi Rikarda i Jovića.

Temperaturu na stadionu u Humskoj podigla je situacija iz 22. minuta.

Gomeš je oboren u šesnaestercu Loznice, igrači Partizana su se pobunili i tražili penal.

Kazneni udarac je video i Aleksandar Stanojević, koga su trojica držala da ne uleti u teren i verbalno se razračuna sa Nenadom Minakovićem.

Glavni arbitar je dosudio korner, a na prvi gol se čekalo do 33. minuta.

Tada je Gomeš dobio sjajan centaršut od Natha, ostao je sam pored Stefana Radmanovca i glavom je matirao Golovića za 1:0.

Danilo je u 45. minutu izveo vanserijsku paradu da bi spasao svoj gol posle slobodnjaka Natha sa 19 metara, ali je samo minut kasnije, u nadoknadi prvog dela igre ponovo kapitulirao.

Posle jednog od brojnih kornera Partizana u prvom delu igre, lopta je stigla na drugu stativu do zaboravljenog Lazara Markovića, kome samom pred golmanom nije bilo teško da pronađe metu.

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Partizan je nastavio da ređa šanse i u prvih deset minuta nastavka, u kom je svoju šansu umesto Gomeša dobio Marko Milovanović.

Marko Živković je uklizao u 52. minutu na drugoj stativi posle centaršuta sa levog krila i gađao je tik pored stative.

Pritom se i povredio, pa je morao da izađe van igre, a Loznica je u 56. minutu imala svoju prvu šansu i udarac preko prečke.

Igrao se 62. minut kada je Jović pored gola produžio dodavanje Natha, da bi u 66. prvo Zdjlar gađao u Golovića, a onda Lozničani umalo postigli autogol.

Aleksandar Lutovac je ušao u igru u drugom poluvremenu i pogodio je stativu u 73. minutu, a u završnih petnaestak minuta nije bilo većih uzbuđenja i na snazi je ostao rezultat sa poluvremena.

Partizan – Loznica 2:0 (2:0)

(Gomeš 33, Marković 45+1)

Stadion: Stadion Partizana, Beograd; Sudija: Nenad Minaković

Partizan: Stevanović, Saničanin, Miletić, Urošević, Živković, Jevtović, Zdjelar, Marković, Jović, Natho, Gomeš.

Loznica: Golović, Ivić, Nikolić, Radmanovac, Babić, Matić, Milinković, Vićentijević, Ristivojević, Kijevčanin, M. Nikolić.

Partizan - Loznica 2:0

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar