Foto: Tanjug / AP Photo/Ebrahim Noroozi

Poznato je koliko Novak vodi računa o svom telu, ali ovde je reč i o drugim detaljima potrebnim za vrhunske rezultate.

Mark Siber, čovek zadužen za razvoj brenda u svojoj kompaniji, kaže da Novak Đoković, najbolji teniser planete aktivno učestvuje u razvoju svojih modela.

PROČITAJTE JOŠ:

Nije nepoznato da Novak već godinama nosi Asiks, a Siber kaže da je tenis jedan od sportova gde je konstrukcija obuće naročito osetljiv posao.

Menjaju se podloge, samim tim i zahtevi od patika i to je igračima poznato bolje nego bilo kome drugome.

„To funkcioniše veoma dobro jer top sportisti kakav je Novak Đoković, uključeni su u kreaciju novih modela. Novak veoma blisko sarađuje sa naučnicima iz našeg Instituta za sportsku nauku u japanskom Kobeu. U konstantnom je kontaktu sa ekspertima na licu mesta“, kazao je Siber za Tennis.net.

Đoković je u ponedeljak počeo 364. nedelju na vrhu ATP liste, čime je zaokružio sedmu godinu dominacije u muškom tenisu.

Trenutno se u Monte Karlu priprema za prvi masters ove sezone, pošto u Indijan Velsu i Majamiju nije mogao da igra zbog svog vakcinalnog statusa.

U Monte Karlu se u sredu na treningu pripremao sa Janikom Sinerom, perspektivnim italijanskim igračem, dok je dan ranije vežbao sa Rusom Aslanom Karacevim.

BONUS VIDEO – Jori Jošida ima poruku za Novaka Đokovića: Ja ne jedem ćevape više

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar