Foto: Starsport/FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde uspešno su odradili posao na Kipru, gde su pobedili Ararat Jermeniju rezultatom 2:1 (1:0), i plasirali se u grupnu fazu Lige Evrope. Šampion Srbije će i četvrtu godinu zaredom igrati u Evropi.

Golove za crveno-bele postigli su Aleksandar Katai i Dijego Falčineli, dok je jedini pogodak za Jermene delo Lime.

PROČITAJTE JOŠ

Crveno-beli su bili na visini zadatka kada je to bilo najpotrebnije i sutra će na žrebu u Nionu od 13 časova saznati imena rivala s kojima će se takmičiti u drugom po jačini evropskom takmičenju.

Crvena zvezda je kao izraziti favorit ušla u meč sa Araratom, koji je zbog ratnog stanja u Jermeniji odigran na stadionu „GSP“ u Nikoziji.

I opravdali su tu ulogu izabranici Dejana Stankovića, a umnogome je posao olakšao Aleksandar Katai. „Magiko“, kako nosi nadimak, prosuo je magiju po terenu u samom finišu susreta, igrao se 45 minuta, kada je pored petorice igrača Ararata poslao loptu u mrežu.

Idealan trenutak za postizanje pogotka i dobijanje psihološke prednosti.  U nastavku je Zvezda nastavila da napada i na krilima tih napada stiglo je dupliranje prednosti, a pogodio je Italijan Dijego Falčineli.

Odličan centaršut Mirka Ivanića s desne strane, i maestralan, centarforski trzaj glavom Italijana, koji je stigao do četvrtog pogotka u crveno-belom dresu. Inače, bio mu je to prvi evropski pogodak otkako je stigao u Zvezdu.

Pokušala je Zvezda rutinski da privede posao kraja, ali nije moglo bez drame. Prvo je Falčineli u 71. minutu promašio zicer, usledila je kontra Ararat Jermenije i mrežu Borjana zatresao je Lima.

Ipak, do kraja susreta Stanković je „zaključao“ prilaze golu, uvođenjem Gobeljića umesto Bena, a Crvena zvezde je četvrtu godinu zaredom obezbedila učešće u evropskim takmičenjima.

Žreb za grupnu fazu Lige Evrope biće održan u petak u Nionu od 13 časova.

Foto: Starsport/FK Crvena zvezda

90+4 KRAJ UTAKMICE! 

Ararat – C. zvezda 1:2 (0:1)

Stadion: „GSP u Nikoziji“. Sudija: Tasos Sidiropulos (Grčka). Strelci: Lima u 72 –  Katai u 45, Falčineli u 60. minutu.

Crvena zvezda: Borjan – Gajić, Degenek, Pankov, Rodić – Nikolić, Kanga (od 65. Petrović) – Ben (od 81. Gobeljić), Ivanić, Katai – Falčineli.

Ararat: Čupić – Alemao (od 65. Otubanjo), Vakulenko, Menezes, Humanes – Šahinjan, Gufran, Sanogo – Lima, Martinez, Narsing.

KRAJ!

Crvena zvezda je u Ligi Evrope. Pobedom od 2:1 nad Araratom, izabranici Dejana Stankovića su položili ispit sezone.

90′ – ČETIRI MINUTA PRODUŽEN MEČ

89′ Gavrić čuva loptu

Rešili su fudbaleri Zvezde iskusno da čuvaju što duže loptu u svom posedu. Gavrić je preuzeo odgovornost, odlično je „sakrio“ loptu i primorao defanzivce Ararata da ga fauliraju.

87′ Čupić čuva Ararat

Ivanić je pokušao s desne strane, uputio je oštar centaršut, ali je Čupić bio koncentrisan i zaustavio je taj pokušaj bez većih problema.

81′ – GOBELJIĆ POJAČAVA ODBRANU

Dejan Stanković rešio je da izvede iz igre El Fardua Bena, a umesto njega na teren je poslao Marka Gobeljića.

Jasno je da ovim potezom Stanković pokuša da sačuva rezultat. Gobeljić je odmah otišao na poziciju desnog beka, dok je Gajić prekomandovan ispred njega, gde je prethodno dejstvovao Ben.

78′ – ARARAT PRETI!

Dosta problema u odbrani Crvene zvezde. Ararat je krenuo na sve ili ništa, a crveno-beli fudbaleri deluju potpuno konfuzno na svojoj polovini.

75′ – Katai stavlja Čupića na muke

Igra se fudbal Aleksandru Kataiju. Nerešiva je enigma za defanzivce jermenskog tima, samo što je Čupić odlično postavljen i u nekoliko navrata mu je maestralno odbranio.

72′ – GOOOL!

Ararat smanjio na 2:1. Falčineli je imao kolosalnu priliku, Čupić je odbraniio. Sevnula je kontra Ararata i Mailson Lima je pogodio mrežu Borjana.

67′ – Lukav pokušaj Ivanića

Ivanić je s leve strane pokušao u bliži ugao da pošalje loptu, ali je Čupić odlično reagovao i zaustavio njegov udarac.

60′ – GOOOL!

Zvezda vodi 2:0, gol je postigao Dijego Falčineli na asistenciju Ivanića koji je sjajno centrirao s desne strane.

Ovo je četvrti pogodak Italijana otkako je stigao među crveno-bele, a prvi u evropskim utakmicama.

Foto: Starsport/FK Crvena zvezda

Glavom je maestralno matirao Stefana Čupića.

55′ ŽUTI ZA IVANIĆA

Vezista Zvezde prekinuo je kontru Ararata i zbog toga je opravdano „nagrađen“ žutim kartonom.

Posle Rodića i Falčinelija, on je treći opomenuti igrač u timu Dejana Stankovića.

52′ – Odličan udarac Kataija

Najbolji pojedinac Crvene zvezde zapretio je desnicom, plasirao je loptu sa 18 metara, ali je Čupić bio na visini zadatka i poslao je loptu u korner.

50′ – Kangin novi pokušaj

Uporan je Gelor Kanga, po običaju. Neumorno pokušava udarcem s distance, ali za sada nije ni blizu.

46′ – Nastavljena je utakmica na „GSP“ stadionu, Ararat mora da se otvori i da juri rezultat, dok to ide u prilog Crvenoj zvezdi.

POLUVREME

Grčki sudija Tasos Sidiropulos odsvirao je kraj prvog poluvremena. Zvezda je u idealnom trenutku stigla do prednosti u Nikoziji.

45′ – GOOOL! KATAI POGODIO

Majstorski solo prodor Aleksandra Kataija. Nanizao je nekoliko fudbalera Ararata i pogodio mrežu Čupića u padu.

Konačno je Crvena zvezda uspela da „slomi“ otopor žilavog i defanzivno orijentisanog jermenskog kluba.

40′ – ČUPIĆ BRANI UDARAC KATAIJA

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Desetka Zvezde je ponovo pripretila iz levog ugla, pokušao je Katai levom nogom, ali je njegov pokušaj zaustavio Stefan Čupić.

37′ – Nikolić na zemlji

Žestok prekršaj igrača Ararata nad 21-godišnjim ofanzivnim veznim, kojem je lekarska ekipa crveno-belih morala da ukaže pomoć.

33′ KATAI ZAMALO POGODIO

Najbolja prilika na meču. Ben je prebacio loptu na drugu stativu, gde je bio Katai, ali je njegov udarac iz neposredne blizine završio preko gola.

Crvena zvezda ima terensku inicijativu, loptu u svom posedu čak 62 odsto posle prvih 30 minuta igre, samo što nedostaje taj završni pas koji bi najisturenijeg Falčinelija doveo u idealnu situaciju.

29′ RODIĆ „POŽUTEO“

Levi bek Crvene zvezde žestoko je startovao, išao je otvorenim đonom na loptu, ali je igrač Ararata bio brži. Sudija mu je pokazao žuti karton.

26′ NAJBOLJA ŠANSA NA UTAKMICI

Ivanić je bio blizu da postigne pogodak, dobio je idealnu loptu od Kange, ali je Čupić uspeo da izleti i uđe mu u udarac.

25′ Čupić „zaplivao“

Izleteo je srpski golman koji brani mrežu Ararata, pojurio je za jednom loptom koja je krenula u korner, ali je Kanga bio brži.

Gabonac je pokušao da pronađe Falčinelija, ali je on loptu poslao preko gola.

23′ – Inicijativa bez rešenja

Prošlo je tačno pola prvog dela igre, Zvezda ima loptu u nogama, ali ne uspeva da pronađe rešenje za dobro pozicioniranu odbranu Ararata.

18′ SREĆA ZA ZVEZDU

Odličnu šansu mogao je da ima Ararat. Alemao je povukao kontru, istrčao je i ušao u šesnaesterac Zvezde, da bi zatim uputio lošu loptu, jer nikog nije bilo na drugoj strani.

14′ Ivanić traljavo

Odličan solo-prodor Mirka Ivanića, prošao je kroz sredinu, i taman kada se očekivao ozbiljan udarac, usledio je traljav pokušaj Zvezdinog veziste.

10′ Falčineli glavom zapretio

Prvi udarac Crvene zvezde u okvir gola. Rodić je odlično probio po levoj strani, uputio idealan centaršut, a Dijego Falčineli je pokušao glavom.

Ipak, njegov udarac je bez problema zaustavio Stefan Čupić.

7′ – Ararat preti dugim loptama

Fudbaleri jermenskog kluba preskaču sredinu terena, u više navrata pokušali su da ugroze Zvezdu dugim loptama.

6′ Borjan odlično reagovao

Gufran je poslao opasnu dugu loptu, a Rodić je prepustio Borjanu da je ispuca daleko van terena.

2′ – Zvezdin visok presing

Fudbaleri srpskog šampiona od prvog minuta su izašli visoko i pritisli rivala.

19′ MEČ JE POČEO

18.55′ – Još samo pet minuta do početka susreta

18.48′ – SANOGO OSTAO U BEOGRADU

Iskusni zadnji vezni se zbog suspenzije nije našao na spisku putnika za Kipar, jer je u prethodna tri kvalifikaciona meča dobio po žuti karton.

Pročitajte još: Mesi na Ronalda, Matić protiv Nejmara, Tadić ide u Liverpul

18.37′ – GAJIĆ PRE GOBELJIĆA

Dejan Stanković odlučio je da promeni desnog beka, pa je za startera umesto Marka Gobeljića, izabrao Milana Gajića.

18’25 – IDEALNI USLOVI ZA IGRU

Foto: EPA-EFE/SAVVIDES PRESS

Temperatura u Nikoziji trenutno je 25 stepena Celzijusa. Podsetimo, kada je Zvezda prethodni put igrala na Kipru protiv Omonije u 3. kolu kvafikacija za Ligu šampiona temperatura je bila preko 30 stepeni.

18.12′ CRVENO-BELA TRADICIJA 

Klub Ararat Jermenija osnovan je pre svega tri godine i juri istorijski plasman u Ligu Evrope, s druge strane šampion Srbije je prethodne tri godine bio redovni učesnik evropskih takmičenja.

Dve godine uzastopno pod komandom Vladana Milojevića crveno-beli su igrali Ligu šampiona, a godinu dana pre toga dogurali su čak do nokaut faze Lige Evrope, gde je koban po njih bio moskovski CSKA.

18.04′ – PADA KVOTA NA ZVEZDU 

Svetske kladionice dodatno su oborile kvotu na trijumf Crvene zvezde, koji se sada plaća koeficijentom 1,18, dok je u toku dana na trijumf Zvezde kvota iznosila 1,44.

S druge strane, trijumf Ararata donosi zaradu 17 puta, što znači da na uloženih 100 dinara, može da se zaradi 1.700. Kvota na remi je čak 5,25.

17.54′ – PODRŠKA ZVEZDI

Crveno-beli fudbaleri ispraćeni su iz hotela Šeratona uz podršku.Navijači Olimpijakosa smešteni u Nikoziji su uz aplauz i pesmu ispratili „vojnike“ Dejana Stankovića do klupskog autobusa.

17.48′ – DOBRO DOŠLI

Sa nama ćete moći da pratite uživo sve detalje sa meča plej-ofa za Ligu Evrope između Ararata i Crvene zvezde.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar