Crvena zvezda ipak igra na Kipru protiv Ararata za plasman u Ligu Evrope
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde i Ararata igraće u četvrtak (19 sati) na neutralnom terenu u Nikoziji meč plej-ofa za Ligu Evrope, a ne u Jermeniji kako je prvobitno trebalo.

Tenzija je trajala na „Marakani“ tokom ponedeljka, dan kasnije stigla je najpre informacija da će srpski prvak ipak put Jerevana.

PROČITAJTE JOŠ

Međutim, u utorak popodne, nešto pre 17 časova stigla je zvanična informacija da se meč Ararat – Crvena zvezda seli na Kipar.

UEFA je odlučila da se ipak ne igra u Jerevanu. Ratno stanje i opšta mobilizacija u Jermeniji usled eskalacije višegodišnjeg sukoba sa Azerbejdžanom bili su signal za UEFA da izmesti utakmicu na neutralni teren u Nikoziji.

Odlaganje meča nije bilo opcija jer je žreb za Ligu Evrope u petak i do tada moraju da budu poznati svi učesnici grupne faze. Meč je zakazan za četvrtak od 19 časova po srpskom vremenu, odnosno 20 sati po lokalnom na Kipru.

Iako su iz Ararata garantovali bezbednost, obaranje aviona u utorak primoralo je Evropsku kuću fudbala da premesti utakmicu. Niko ne bi mogao da garantuje da se do četvrtka situacija ne bi još više pogoršala.

U taboru jermenskog prvaka nisu razmatrali zamenu domaćinstva i igranje u Beogradu, i do kraja su insistirali da budu domaćini, ali će Zvezda ipak drugi put na Kipar, posle eliminacije od Omonije u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

UEFA u ovakvim situacijama uvek traži način da se pobednik reši na terenu, što će i sada biti slučaj.

Foto: Printskrin UEFA

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare