FOTO: EPA-EFE/ANTONIO COTRIM
FOTO: EPA-EFE/ANTONIO COTRIM

Srbija je pobedila Luksemburg minimalnim rezultatom 1:0, sa kojim je trenutno izbila na prvo mesto u grupi A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine.

Fudbaleri Srbije trenutno imaju bod više i utakmicu više od Portugala koji predstavlja jedinog konkurenta u borbi za prvo mesto i direktan plasman na Mundijal.

PROČITAJTE JOŠ:

U utorak, 12. oktobra Srbija će se od 20.45 sastati sa Azerbejdžanom, dok će Portugal u istom terminu odmeriti snage sa ranjenim Luksemburgom.

Selekcija, koju sa klupe predvodi Fernando Santos pre duela sa Srbijom, osim Luksemburga treba da se sastane i sa Irskom u novembru. Povodom toga selektor Portugala imao je izjavu, rekavši da su sva tri meča podjednako bitna.

„Za nas su to tri finala, jer želimo direktno na Svetsko prvenstvo. Moramo da budemo koncentrisani na ono što dobro znamo da radimo. Ako budemo uravnoteženi bićemo blizu pobedi“, govori Santos.

Osim toga, Santos je prokomentarisao i tesnu pobedu Srbije u Luksemburgu, rekavši da je domaćin imao više loptu u svom posedu, te da su nezasluženo izgubili.

„Očekujem težak izazov, po onome što sam video u subotu protiv Srbije. Bilo je teško i Srbiji, Luksemburg je na kraju izgubio, mislim nezasluženo. Srbija je imala nekoliko šansi posle kontri, ali svako ko bi gledao samo statistiku bi stekao pogrešan utisak. Lopta je skoro sve vreme bila u nogama fudbalera Luksemburga“, kaže Fernando.

Osvrnuo se portugalski selektor i na izostanak dvojice igrala u duelu se Srbijom, te da su oni sada spremni za meč sa Luksemburgom, koji ni njima nije bio nimalo lak rival.

Pre pet meseci smo imali poteškoća, sa dosta truda smo stigli do bodova. Luksemburg uvek pokušava da izađe i igra. Žele da imaju loptu, defanzivno su solidni. Protiv Srbije nisu igrala dva najvažnija igrača – Žerson Rodrigez i Kristofer Martins – sutra će biti tu“.

Selektor Santos očekuje da će se Luksemburžani otvoriti, jer im je ovo poslednja nada da mogu da dođu do baraža.

„Ne očekujem da se povuku u bunker. Ovo je poslednji tračak nade za njih. Ne bi imalo smisla da igraju samo na kontre… Teoretski, pošto će se otvoriti, biće i više mogućnosti za nas“, zaključuje Portugalac.

BONUS VIDEO: Ovakvu partiju fudbala niste u životu videli

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar