Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/PETER FOLEY

Junes el Ajnaui, nekadašnji 14. teniser sveta, a sada trener na Akademiji Novaka Đokovića, govorio je o Đokovićevoj posvećenosti akademiji, ali je imao i poruku za mlađe generacije.

U intervjuu za nemački „Tenis magazin“ rekao je da je Novak veoma posvećen svojoj akademiji i da stanje proverava čak i kad je na dalekim destinacijama.

PROČITAJTE JOŠ:

„Novak je neverovatan, odlučuje o svakom detalju u vezi s akademijom. Igra grend slem turnir, broj jedan je, pomaže drugim igračima, a i brine se o tome kako se rukovodi njome. Ja to ne bih mogao… Čak i malo pre meča, proverava da li je sve u redu na akademiji“, kaže 50-godišnji trener.

S obzirom na to da dobro poznaje Novaka, a da je protiv Nadala i Federera svojevremeno imao čak priliku i da igra, neizbežno pitanje je bilo ko je najbolji teniser svih vremena.

„Igrao sam s Federerom i Nadalom kada su oni bili relativno mladi, obojicu sam dobio po jednom. Čak sam Nadala dobio na US Openu. Sva trojica su mi najbolji, iako nikad nisam igrao s Novakom. Kada je reč o samokontroli, Nadal je neverovatan – nikada ne pokazuje frustriranost, samo motivisanost. Federer je onaj sa najlepšom igrom i lakoćom kretanja. Zadovoljstvo je imati trojicu najboljih u istoj eri. Mladi teniseri bi trebalo njih da imaju za uzore. Nažalost, neki mladi igrači radije gledaju ‘hajlajte’ Pera i Kirjosa, a ja im preporučujem da gledaju Đokovićeve“, kaže Marokanac.

El Ajnaui je u karijeri osvojio pet ATP titula, uz još 11 poraza u finalima, a četiri puta je igrao u grend slem četvrtfinalima – Melburn (2000, 2003) i Njujork (2002, 2003).

Osim toga, mnogi pamte i njegov meč sa Endijem Rodikom u četvrtfinalu Australijan opena 2003. godine, kada ga je Amerikanac dobio sa 21:19 u petom setu.

BONUS VIDEO Tucak: Radio bih u Srbiji, nemam problem s tim

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar