Foto: GFK Sloboda Užice

Incident koji je obeležio utakmicu u Užicu, između domaće Slobode i kragujevačke Sušice, za epilog će izvesno imati izbacivanje trenera golmana Veljka Simića zbog toga što je udario šefa stručnog štaba Užičana Gorana Đukića.

Rezultatska pobeda domaćina pretvorena je u poraz, jer tuča na sportskom terenu, i to između trenera, sramota je i za klub, i za Užičane, ali ponajviše za ime stadiona „Radomir Antić“ na kome se nemili događaj desio.

Vršilac dužnosti predsednika Upravnog odbora FK Sloboda, Aleksandar Milivojević, za Nova.rs ispričao je šta se desilo u 15. minutu utakmice u Užicu. On kaže da je incident veliki poraz za klub i užički sport, te da je zaprepastio sve, pre svega upravu kluba, pa je rezultat od 2:0 pao u drugi plan.

PROČITAJTE JOŠ

“Bio sam u loži, oko 30 metara udaljen, bez komunikacije između trenera koji je stajao na aut liniji i trenera golmana koji je bio predstavnik kluba na utakmici. Čuo sam da se trener Goran Đukić okrenuo prema klupi na kojoj je sa rezervnim igračima sedeo i trener golmana Veljko Simić, rekao im je da ne galame i ne dobacuju. Da li su oni sa klupe davali instrukcije igračima ili su se bunili protiv odluka trenera ili sudije, to ne znam. Simić je verovatno nastavio i dalje sa galamom, kada mu je Đukić rekao da se udalji sa klupe. Simić je ustao, prišao mu i otvorenom šakom ga udario u lice. Đukić se od udarca zateturao, spale su mu naočare, sudija je prekinuo utakmicu, nekoliko minuta je proveo na klupi, sredio se i nastavio utakmicu. Simić je pobegao prema izlazu. Kada sam na poluvremenu otišao u svlačionice da pružim podršku Đukiću, policija je već bila tu, uzimala izjave, a Đukić je posle utakmice otišao u policiju ili tužilaštvo”, priča Milivojević.

O daljim postupcima u vezi sa ovim incidentom, Sloboda je zakazala vandrednu sednicu Upravnog odbora kluba za ponedeljak uveče, na kojoj će se na ovu temu raspravljati, pokrenuti postupci i doneti potrebne odluke.

“To se nikada nije dogodilo, Sloboda postoji još malo pa 100 godina, ali tako nešto se nikada nije dešavalo. Mučno je to bilo, bilo nas je sramota i gostiju a da ne pričamo o moralnoj odgovornosti i stadionu koji odnedavno nosi ime Radomira Antića. Ne želim da prejudiciram, ali Simić će verovatno biti udaljen iz kuba. Nažalost, ovo mu nije prvi put, sklon je nasilničkom, incidentnom ponašanju, ali to do sada nije bilo u meri koju je dostigao. Pokušavali smo ranije da sve dovedemo sa njimu u red, ali nije vredelo. Odmah smo zakazali vandrednu sednicu Upravnog odbora, to će biti prva tačka pa ćemo posle sednice znati i kakva će konačna i zvanična odluka kluba biti. Ništa nećemo lomiti preko kolena, ispoštovaćemo sve procedure uključujući i policijski postupak”, dodaje Milivojević.

Aleksandar Milivojević; Foto: Privatna arhiva

To što se ogodilo na stadionu “Radomir Antić” u Užicu, najviše je pogodilo navijače Slobode, koji su razočarani i smatraju da je krajnje vreme da Sloboda ponovo postane klub Užičana kako što je to bio.

“To što se desilo je nezamislivo, moj otac i ja smo 100 godina u Slobodi, mi smo slobodaši i Slobodu volimo kao svoju porodicu. Bio sam udaljen dva metra, nisam verovao svojim očima. Mi smo tog Simića pokušali da smirimo radom u klubu, ne znam kakvih je problema on imao, ali nije smeo to da iskaže na stadionu. Đukić je samo rekao: ‘Tiše malo na klupi’. Nastavio je da vodi utakmicu, ali je Simić ustao sa klupe i udario ga. Verujte da sam hteo da puknem, srce mi je stalo, ne mogu da verujem da u našem gradu tako nešto može da se desi, mi smo grad sporta, grad fudbala, Sloboda je sinonim cele Srbije koja pokušava da nam pomogne da uđemo u Prvu ligu. Ja nemam komentara za to što se desilo, ne samo ja nego niko, opravdanje ne postoji. To je krah cele uprave i kluba koji je dozvolio da takvog čoveka drže tu i da bude prisutan na utakmici”, rekao je za naš portal verni navijač Slobode, Paun Dubljanin.

Foto ilustracija: Printscreen Youtube / Fudbal Zapadne Srbije

Navijači Slobode, među kojima je i Dubljanin, smatraju da je hitna i neophodna privatizacija užičke Slobode. To je kako kažu put da se klub vrati Užicu i Užičanima, da u njemu treniraju deca Užica i da u njemu neguju duh svoga grada, što incident nije pokazao. FK Sloboda trenutno je u statusu privrednog društva, što jedan broj Užičana smatra pogrešnim.

BONUS VIDEO Francuska – Španija 2:1, golovi i šanse sa finala Lige nacija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare