Foto: EPA/ PETER POWELL

Nekadašnji fudbaler Mančester junajteda, a sada trener Derbi Kauntija Vejn Runi rekao je da igrači kluba sa Old Traforda moraju da se zapitaju i preuzmu odgovornost za svoju lošu formu pod vođstvom Olea Gunara Solskjera.

Trener Junajteda je bio pod velikim pritiskom posle ubedljivog poraza od Liverpula na Old Trafordu sa 5:0, rezultatom koji je njegov tim ostavio na sedmom mestu na tabeli Premijer lige. Tokom nedelje dosta se spekulisalo o njegovom odlasku, koji se ipak nije dogodio.

PROČITAJTE JOŠ:

Očekivanja su bila velika pošto je klub potrošio veliki novac da dovede Kristijana Ronalda, Rafaela Varana i Džejdona Sanča, ali je Junajed upisao pet poraza u deset utakmica.

„Velika je odgovornost na tim igračima. Oni su igrači svetske klase, igraju za reprezentacije, ali klubu kao što je Junajted treba više. Mora da ih zaboli kad izgube utakmicu. Vidim previše igrača koji ne žele da trče nazad, koji nisu voljni da igraju odbranu i daju sve od sebe. To nije prihvatljivo“, rekao je Runi, a prenosi „Skaj sport“.

Bivši engleski napadač krivca ne vidi samo u treneru, već i u igračima koji su papreno plaćeni.

„Igrači moraju da se zapitaju. Previše je lako da menadžer preuzme odgovornost dok su oni plaćeni sa mnogo novca da rade svoj posao, a mislim da ga ne rade dovoljno dobro“, dodao je Runi.

Runi je naveo da utakmica protiv Liverpula nije bila laka za gledanje, te je iskoristio priliku u da pohvali Mohameda Salaha.

„Liverpul je fantastičan tim, sličan Junajtedu po igračima svetske klase, sa verovatno najboljim igračem na svetu u ovom trenutku, Mohamedom Salahom. Ali je velika razlika u tome šta rade sa loptom. To je jedina razlika“, rekao je Runi.

Runi je pored svega podržao Olea i svoj bivši tim u kome je proveo najbolje igračke dane.

„Znam da ne možete uvek da se povinujete onome što žele novinari ili navijači. Siguran sam da Junajted ima plan, sa ili bez Olea. Oni će doneti odluku u pravo vreme, siguran sam“, rekao je Runi.

BONUS VIDEO Vlahović i Piksi: Baraž nas ne zanima, idemo na prvo mesto

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar