Foto: EPA-EFE/Juan Carlos Cardenas

Nakon povreda koje su doživeli Romelu Lukaku i Timo Verner, Čelsi se suočava sa novim problemima. Ovoga puta stradao je hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić koji će biti van terena nekoliko nedelja.

Trener Čelsija Tomas Tuhel rekao je da će fudbaler Kovačić odsustvovati nekoliko nedelja sa terena zbog povrede tetive koju je zadobio na treningu.

PROČITAJTE JOŠ:

Hrvat je ove sezone postigao gol i imao pet asistencija u devet premijerligaških utakmica. On je bio starter u osam mečeva u ligi, ali sada bi mogao da odsustvuje do kraja reprezentativne pauze u novembru.

„Danas imamo veoma tužnu vest. Kovačić se sam povredio u poslednjem minutu treninga. Povredio je tetivu i biće odsutan nekoliko nedelja, sigurno i za vreme reprezentativne pauze. Previše je radio na treningu, pa sam pomalo i ja kriv“, rekao je Tuhel.

Ipak, ima i dobrih vesti za londonske plavce. Na trening su se vratili Sesar Aspilikueta i Andreas Kristensen, pa će biti u konkurenciji za meč protiv Njukasla.

Tuhel se osvrnuo i na stanje Kristijana Pulišića, koji je povređen praktično od samog starta sezone.

„Pulišić bi mogao da se vrati za utakmicu protiv Barnlija, 6. novembra“, dodao je Tuhel.

Posle devet kola u Premijer ligi, Čelsi je prvi na tabeli sa 22 boda, bodom više od Liverpula i dva boda više od šampiona Mančester sitija.

„Liverpul i Siti su postavili standarde u poslednjih četiri ili pet godina i pokazali su koliko bodova morate da osvojite kako biste osvojili titulu. Prilično sam siguran da ima mnogo ekipa koje su gladne bodova i ne mogu da predvidim kako će se završiti“, zaključio je trener londonske ekipe.

BONUS VIDEO Vlahović i Piksi: Baraž nas ne zanima, idemo na prvo mesto

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar