Foto: EPA-EFE/MANUEL BRUQUE

Ruben Semedo, fudbaler Olimpijakosa, osuđen je na pet godina zatvora i biće mu zabranjeno da u narednih osam godina uđe na teritoriju Španije.

On je proglašen krivim za niz krivičnih dela počinjenih za vreme boravka u Španiji, gde se profesionalno bavio fudbalom.

PROČITAJTE JOŠ

Defanzivac je proveo pet meseci u istražnom pritvoru, posle čega je optužen za pljačku, napad, kidnapovanje i posed oružja.

Kaucijom od 30.000 evra Semedo je izašao na slobodu i nastavio sa fudbalskom karijerom.

Ipak, on će morati da se vrati iza rešetaka, na suđenju je priznao dela i naveo da je sve radio u korist „treće osobe“ kojoj je dugovao.

Semedo je prvi put uhapšen 20. februara 2018. godine, kada je postojala sumnja da je vezao i napao jednog muškarca u njegovoj kući, zajedno sa dve osobe.

Grupa je otela ključeve od apartmana žrtve, izvršila upad i počinila pljačku, a prethodno je pucnjima u vazduh pokušala da zaplaši oštećenog.

Semedo je i pet meseci ranije bio pod lupom policije pošto je navodno uneo oružje u jedan noćni klub u Valensiji, a izazvao je i incident pošto je flašom u glavu udario jednu osobe.

Nekadašnji mladi reprezentativac Portugala je profesionalnu karijeru startovao u Sportingu, 2017. je postao član Viljareala, a 2019. je stigao u Olimpijakos.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar