Ronaldo dobro zna da spasava devojčicu iz Srbije

Fudbal 19. maj. 202016:57 > 17:3813 komentara
Podeli:
ronaldo
Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Odjeknula je informacija da je Kristijano Ronaldo donirao svoj potpisani dres Juventusa za lečenje male Sofije, a Nova.rs otkriva kako je došlo do toga da portugalski fudbaler pomogne porodici Markuljević.

Sofija 25. maja puni godinu dana, ne može potpuno da drži glavu, da je odigne, ne može da puzi, sedi, ne može da se okrene samostalno, niti da podiže nogice.

U pitanju je retka, ali izuzetno progresivna i smrtonosna neuromišićna bolest – Spinalna mišićna atrofija tip I. Deca sa ovom dijagnozom žive najviše dve godine, a za lečenje je potrebno 2,1 milion dolara.

PROČITAJTE JOŠ

Ogromna suma čijem se prikupljanju pridružio i Kristijano Ronaldo. As Juventusa velikog srca donirao je potpisan dres koji je na aukciji do 12. juna, a Nova.rs otkriva kako je uopšte došlo do toga da Portugalac pomogne lečenje male Sofije, za šta zasluge pripadaju i fan klubu Juventusa u Srbiji.

„Sofijin otac Stefan Markuljević radi u jednoj teretani, poznaje brojne sportiste i odatle se poznajemo. Dobili smo informaciju da je Ronaldo donirao dres, pa sam proverio sa njim kako je do toga došlo, jer u pitanju je život deteta“, za Nova.rs priča Marko Čapljić iz Juveovog fan kluba i dodaje:

„Prijatelj Sofijinog tate iz Nemačke, koji se kreće u fudbalskom društvu i poznaje mnoge igrače, među njima i Kristijana. Kada je krenula cela humanitarna akcija, taj prijatelj posredovao je da se Ronaldov dres nađe na aukciji“.

I zaista, za Ronalda ste mnogo toga mogli da čujete, da je prepotentan i veliki egoista, ali jedno mu se nikada nije moglo osporiti – da je veliki humanista.

„Ronaldo ne zna ko je Sofija, ali odlično zna da pomaže devojčici u Srbiji. Nadamo se da među navijačima Juventusa, možda ne u Srbiji, ali u inostranstvu, ima onih koji su spremni da odvoje veliku sumu za taj dres. U svakom slučaju, naša želja je da pomognemo na bilo koji način“, objasnio nam je Marko Čapljić.

Kristijano je još jednom pokazao da je fudbalski majstor velikog srca.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar