Grujić Jović
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Srpski sportisti su još jednom pokazali da su veliki i da su ujedinjeni kada je najvažnije - onda kada se igraju životne utakmice.

U danima kada čovečanstvo potresa jedna od najvećih nevolja, srpski sportisti su sjajnim gestom pokazali da ne misle samo na sebe.

PROČITAJTE JOŠ

I da nema te prepreke koju zajedno ne mogu da preskoče. Zato su naši fudbaleri, košarkaši i ostali sportisti, zajedno sa popularnom stranicom na društvenim mrežama, „Negujmo srpski jezik“, organizovali humanitarnu aukciju za pomoć maloj Sofiji Markuljević.

U pitanju je devetipomesečna devojčica kojoj je dijagnostikovana teška, smrtonosna bolest – spinalna mišićna atrofija tip 1. Deca sa ovom dijagnozom žive najviše dve godine, a lek postoji i za njegovu kupovinu potrebno je 2,1 milion dolara, plus 300.000 za lečenje.

I nije bitno ko se prvi javio, a ko kasnije priključio akciji, bitno je da su srpski sportisti po ko zna koji put pokazali ogromno srce. I da su pokrenuli jednu od najvažnijih borbi u svojim karijerama.

Zato se golman Vladimir Stojković odrekao dresa reprezentacije Srbije sa utakmice protiv Kostarike na startu Mundijala u Rusiji 2018.

Reagovao je i Luka Jović potpisanim dresom Reala, a njihov potez sledio je i Aleksandar Mitrović, koji će identičnu sumu koja bude izdvojena za njegov dres, takođe uplatiti na račun u borbi za Sofijin prvi korak.

Akciji su se priključili i asovi kao što su Vujadin Savić, Nemanja Radonjić, Sergej Milinković-Savić, Nemanja Miletić, Marko Grujić, košarkaši Vladimir Štimac, Nemanja Gordić, Nikola Kalinić, Nemanja Nedović, odbojkaš Aleksandar Atanasijević…

Svi su poslali svoj potpisan dres, koji možete naći u aukciji na sajtu limundo.com.

Takođe, možete poslati i humanitarni SMS sadržaja 797 na broj 3030, a nema sumnje i da će sami sportisti finansijski dodatno pomoći lečenju male Sofije.

Kako možete pomoći maloj Sofiji?

Sofiji Markuljević možete pomoći i na ovaj način:

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišite human797 i pošaljite SMS na 455
Uplatom na dinarski račun: 160-6000000043054-91
Uplatom na devizni račun: 160600000004310147
IBAN: RS35160600000004310147
SWIFT/BIC: DBDBRSB

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram