Prosinečki
Foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Robert Prosinečki, trener turskog Kajserija, javi se iz karantina i govorio je o svom zdravstvenom stanju, lažnim vestima da se vraća u Azerbejdžan, Dinamu, fudbalu i virusu...

Hrvatski strateg koji je „zarobljen“ u Turskoj prenosi da se u ovom zemlji nadaju da će ekipe ponovo početi da treniraju početkom maja.

PROČITAJTE JOŠ

„Živim u klupskom kampu, u izolaciji, nigde ne idem, ne napuštam kamp. Ovde imamo sve što je potrebno za život, tu su klupski kuvari, čistačice… Igrači povremeno navrate, parkiraju automobile ispred kampa, malo pojedinačno trče oko terena i vrate se kućama, ni ne ulaze u svlačionice, kod kuće se tuširaju“, kaže Prosinečki za „Jutarnji list“.

On je pre tri nedelje testiran na koronavirus, jer je u najrizičnijoj grupi zbog zdravstvenih problema koje je imao ranijih godina. Rezultati su bili negativni.

„Apsolutno se pridržavam svih mera zaštite, svestan sam da se ne smem igrati sa zdravljem. A stanje je u Turskoj teško, vrlo teško i deprimirajuće, prema poslednjim podacima ovde je zaraženo oko 100.000 ljudi. Izgleda da se sad očekuje onaj najgori talas zaraze. Vlasti su uvele 24-satni policijski sat, koji će trajati čak pet dana“.

Prosinečki ne zna kako se u ovom trenutku pojavila vest da bi mogao da se vrati na klupu Azerbejdžana.

„Neću o Dinamu“
Prosinečki o Dinamu nije hteo mnogo da priča.
„Ne pratim previše zbivanja u klubu. Otprilike znam što se događalo oko smene trenera, ali ipak nemam dosta informacija za nekakav komentar, pa je bolje da ništa ne govorim, jer ne bih želio da netko pogrešno protumači moje reči“.

„Ne znam ko je uopšte plasirao vest da ću se vratiti na mesto selektora Azerbejdžana. Nema ništa od toga, nisam imao nikakav kontakt sa ljudima iz njihovog Saveza. Ta vest nema veze sa istinom“.

Svetska zdravstvena organizacija dala je preporuku da se na duži period ne nastave sportska takmičenja što je Prosinečki okarakterisao kao katastrofalan scenario.

„Zašto se Svetska zdravstvena organizacija nije na vreme uključila u problem pandemije? Zašto nisu reagovali pravovremeno? Imali su svoje ljude u Kini i morali su da ukažu na ozbiljnost situacije. Da su to učinili virus bi znatno manje štete naneo svetu. Nisu reagovali kad je trebalo, a sad najavljuju katastrofalan scenario“.

„Veliki Žuti“ je ocenio i kako će izgledati hrvatska reprezentacija posle ove pandemije.

„Kako nama, tako i drugima! Želim samo još jednom da ponovim: mala zemlja kao što je Hrvatska, radi fantastične rezultate na velikim takmičenjima! Hrvatska je, kad se sve sabere i oduzme, definitivno fudbalski najjača zemlja na svetu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare