Foto: Miroslav Todorovic/Starsport

Vreme velikih istina obično dolazi posle protoka godina, a merna jedinica za to je - srpski fudbal.

Ako se o titulama od pre više decenija i dalje raspravlja, tumači i smatra, šta onda reći o čaršijskim pričama u vezi sa fudbalerima, transferima, dolascima i odlascima?

PROČITAJTE JOŠ

Proteklih dana se sa jednom takvom, mnogo godina po završetku svoje profesionalne karijere, suočio Dragan Isailović, nekadašnji fudbaler Partizana.

Ubojiti napadač je u dresu „crno-belih“ proveo samo jednu sezonu, ali je ostao upamćen kao „klasična devetka“ kojih nije bilo previše.

Isailović je svoje ime u istoriju Partizana upisao golom protiv Kroacije u utakmici kvalifikacija za Ligu šampiona 1997. godine.

Ipak, njegov klub nije uspeo da prođe prvu rundu pošto je doživeo katastrofalan poraz u revanšu od 5:0.

Foto: Miroslav Todorovic/Starsport

Isailović je za sezonu u Partizanu postigao 13 golova na 25 utakmica, što je upravi kluba bilo dovoljno da ga proglasi robom na kojoj je trebalo zaraditi.

Čaršija je pričala da je rođeni Beograđanin od uprave tražio da dobije lokal u gradu ne bi li ostao u klubu, ali…

Isailovićev sin, Aleksandar Isailović Gomes, nastupa za mladu selekciju Benfike, pošto je karijeru startovao u Valjadolidu. Rođen je 2002. godine, igra na poziciji napadača i ima dvojno državljanstvo, Srbije i Španije.

„Niko mi nije ponudio da ostanem, lakše je bilo prodati me. Igrao sam za džabe, iz ljubavi prema crno-beloj boji. Verovali ili ne, da su hteli, nikada ne bih otišao. Ja nisam bio školovan igrač, ali mi je srce zbog Partizana bilo puno kao stadion. Da su hteli, ceo život bih ostao u Partizanu“, napisao je Isailović na društvenim mrežama, povodom obnavljanja sećanja na spekulacije o „ucenjivanju uprave“.

U leto 1998. godine je počela njegova inostrana karijera, prošao je kroz Valjadolid, Burgos, portugalski Marko, kiparsku Larnaku, bugarski Liteks, Etnikos, Alkojanu, Morfu i Alki za deset godina, da bi u kiparskom Ermisu završio karijeru 2009. godine.

Navijači Partizana će ga pamtiti i po belim člankobranima, kojima je pokušavao da zaštiti svoj alat – noge, od nasrtaja defanzivaca.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar