Foto: EPA/JESUS DIGES

Odrastao je u siromaštvu, sa 17 godina debitovao za Bari, ali nikada nije uspeo da ispuni sve svoje potencijale.

Antonio Kasano je u svojoj 38. godini svestan propuštenih prilika, među kojima se izdvaja i period proveden u Real Madridu.

PROČITAJTE JOŠ

Italijan je ulazio u sukobe sa tadašnjim trenerom španskog kluba, zemljakom Fabijom Kapelom, što je kao rezultat donelo njegovo odstranjivanje iz tima.

„Ja sam najveći talenat koji je bačen u smeće. I to zato što svoj karakter nisam želeo da bacim u smeće“, naveo je Kasano.

Priznao je da je njegovo ponašanje bilo daleko od normalnog.

„Nisam želeo da treniram, vređao sam svakoga i svađao se od ranog jutra. Ta priča o ludom geniju koji ruši pravila je otišla predaleko, mnogo puta sam prelazio granice“.

Foto: EPA/JUAN CARLOS CARDENAS

Kasano je dodao da ga je roditeljstvo promenilo.

„Da sam dobio decu sa 20 godina naučio bi ih svim pogrešnim lekcijama. Drugačiji sam danas, zahvalan sam svojoj supruzi na tome“.

Italijan je dodao da žali za propuštenom prilikom u Real Madridu.

„Najveća žal… Imao sam šansu da igram za najveći klub u fudbalu, sa 23 godine sam imao za saigrače Zinedina Zidana i Ronalda. Sve sam bacio u smeće. Doveden sam kao zamena za Luisa Figa i Majkla Ovena, bio sam dobar, ali sam pravio katastrofu za katastrofom. Kada je Kapelo stigao u klub počeo sam da treniram više, smršao sam 16 kilograma, na tri utakmice dao dva gola i onda me je stavio na klupu. Izgubio sam um, a kada uvredite Kapela, on vas samo izbaci iz tima. Dao mi je jednu šansu posle svega… Mnogo toga je uradio za mene, a ja ništa vredno zauzvrat“.

Odrastanje na ulici je vodilo ka tome da ostane na ulici, ali ga je fudbal spasao.

„Gotovo da nisam išao u školu, nisam stekao nikakva znanja, ali ne verujem da bih upao u loše društvo. To bi mnogo povredilo moju majku. Verovatno bih radio kao mesar ili u supermarketu“, zaključio je Kasano.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar