Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Koliko je samo ljut najbolji strelac Partizana...

Rikardo Gomeš, najbolji strelac crno-belih u evropskim takmičenjima i ljubimac navijača, bio je gost Partizanovog podkasta.

Partizan u četvrtak od 21.00 igra protiv Slovackog utakmicu sezone u kojoj će tražiti prolaz u nokaut fazu Lige konferencije. Utakmici u Humskoj prisustvovaće samo deca, zbog kazne UEFA.

PROČITAJTE JOŠ

„Deca mi mnogo znače, ne samo u fudbalu već i u životu. Želim im da se lepo provedu, da nam donesu sreću i da zajedno sa njima proslavimo proleće u Evropi“, iskren je Rikardo.

Istakao je i koliko mu prija rad sa Gordanom Petrićem.

„Trener je jako dobar čovek, uvek je smiren, nikada nije ljut na nas. Mnogo nam pomaže time što sav pritisak preuzima na sebe, to nama igračima mnogo znači“, otkriva najbolji strelac Partizana.

Rikardo je otkrio i sa kojim saigračem se najbolje slaže na terenu.

„To je definitivno Natho. Zaista imamo posebnu konekciju, od kada sam došao pre godinu dana imam osećaj kao da godinama igramo zajedno. Jako smo bliski i van terena i u potpunosti se razumemo u svakom trenutku“.

Gomeš je na pitanje o mogućim evropskim uspesima ove sezone otvorio dušu.

„Želimo da pokažemo ljudima u Srbiji kako igramo u Ligi konferencije, ozbiljnoj ligi sa ozbiljnim ljudima. Tamo se ne dešavaju stvari koje se dešavaju u domaćem prvenstvu. Čak i sada protiv Nice, okej, sudija je napravio grešku ali njegova prva odluka je bila da svira penal. Naravno, kada je video da je pomoćnik podigao zastavicu uvažio je odluku i dosudio ofsajd. Ali tamo nema VAR, dok u domaćem prvenstvu ima“.

Nastavio je da objašnjava sa kakvim se problemima Partizanovi igrači susreću u Superligi.

„To je velika sramota za domaću ligu, ne želim da zvuči kao opravdanje, protiv Javora nismo igrali dobro i ja to priznajem, ali ne možeš da sviraš penal na takav način i da nećeš uopšte da pogledaš VAR. Pogledaj, pa ako proceniš da je penal – sviraj, nije nikakav problem. Potom i faul nad Vujačićem, ista situacija, protivnički igrač uopšte ne gleda loptu, drži ga sa obe ruke. Ludilo, zaista ludilo, i takav odnos stvarno traje predugo… Lako je reći sa strane Partizan je izgubio ili odigrao nerešeno, ali pogledajte samo šta se dešava na utakmicama. To treba da se sredi, da se suđenje digne na viši nivo, jer kao što rekoh, sramota je za zemlju kao što je Srbija da se dešavaju takve stvari“, naglasio je Rikardo.

Podvukao je i šta mu je najveći prioritet u crno-belom dresu.

„Najveća želja dok sam u Partizanu mi je da osvojimo titulu. Nikakva Liga konferencije, pa ni Liga šampiona ne može to da nadoknadi. Najveći san je osvajanje domaćeg prvenstva i mi ćemo davati sve od sebe dok to i ne ostvarimo“.

BONUS VIDEO Fudbaleri Partizana na utakmici košarkaša

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar