Foto: Strarsport

Sjajna šartija Partizana za priključak sa Zvezdom.

Fudbaleri Partizana su savladali ubedljivo ekipu Radničkog iz Niša sa 4:0 u 17. kolu Superlige Srbije i tako ostali na sedam vodova zaostatka za liderom Crvenom zvezdom.

Crno-beli su već u osmom minutu poveli sa 1:0 nakon velike greške odbrane Radničkog kada je Gaku dao loptu u noge Andriji Pavloviću, a ovaj sa 20 metara sjajnim udarcem otvorio seriju golova.

PROČITAJTE JOŠ:

Već u 15. minutu je Partizan duplirao prednost. Povratnik posle teške povrede, Danilo Pantić je sjajno izveo korner, a Rikardo glavom sa peterca smestio loptu u mrežu.

Treći gol je ponovo bio delo Gomeša koji je projektilom sa 20 metara došao do svog 12. gola u sezoni i prvog mesta liste strelaca.

Tačku na sjajno izdanje stavio je Baždar u 83. minutu koji je posle majstorije Natha potvrdio sjajnu partiju golom.

Krenuo je Partizan ofanzivno od samog starta sa željom da što pre reši pitanje pobednika i vrlo brzo došao do velike prednosti.

c

Sve je najavio Baždar potezom u drugom minutu kada je majstorskim driblingom okrenuo čuvara i onda uputio odličan udarac, ali je pogodio samo stativu.

Ipak, usledio je brzo potom i prvi gol na meču. Levi Bek Radničkog Gaku je neoprezno pokušao da vrati loptu štoperima, ali je dao pravo u noge Andriji Pavlobviću. Napadač Partizana je prihvatio poklon i izuzetno preciznim udarcem postigao golčinu u osmom minutu.

Nastavio je Partizan sa ofanzivom i napadima i ubrzo je uspeo da udvostruči prednost.

Povratnik u prvi tim Danilo Pantić je poslao odličnu loptu posle kornera u 15. minutu, a Rikardo uspeo da je pokupi u vazduhu i glavom duplira prednost svog tima.

Partizan je posle toga malo olabavio pritisak i lovio šansu iz kontranapada, a to je iskoristio i Radnički da izvrši pritisak.

Gosti su prvu ozbiljniju priliku imali u 27.minutu kada je dobar pokušaj Cvetkovića zaustavio Popović.

Pokušao je nešto kasnije i Dimić, a onda je Pavlovič zamalo duplirao prednost.

Presekao je Rikardo jedan pokušaj izbacivanja lopte gostiju iz kaznenog prostora i odložio je za Pavlovića, a napadač Partizana zamalo postigao identičan gol kao na početku meča, ali je za dlaku bio neprecizan.

Nastavio je Partizan u istom ritmu i u drugom poluvremenu.

Već u prvom minutu je Baždar imao sjajnu šansu kada mu je posle kontranapad Rikardo petom dao majstorsku loptu. Ipak, udarac Partizanovog bisera je odbranio golman Radničkog i izbacio je u korner.

Pokušavao je Radnički da iz prekida smanji prednost i solidno napadao, ali je onda sjajnim potezom Gomeš otklonio sve dileme.

Prihvatio je loptu najbolji strelac lige na oko 20 metara od gola, napravio dva koraka i raspalio u bliži ugao. Uspeo je Rosić da je dohvati rukama, ali je lopta od isline udarca završila u mreži.

Petrić je to iskoristio da napravi trostruku izmenu i izvede Pantića, Gomeša i Traorea, a priliku su dobili Natho, Dijabate i Terzić.

Treći gol je vidno usporio ritam meča u tim trenucima, ali je Partizan uspeo u finišu da još jedom zatrese mrežu.

Nije mnogo trebalo Nathu da pokaže kakav je majstor.

Sjajno je driblingom petom izbacio čuvara iz ogre i poslao loptu za Baždara koji je zakucao loptu u mrežu i postavio konačan rezultat.

Partizan se ovom pobedom vratio na drugo mesto sa sedam bodova manje od Crvene zvezde.


Partizan – Radnički Niš 4:0

(Pavlović 8, Gomeš 15. 55, Baždar 83)

Stadion: FK Partizan, Beograd; Glavni sudija: Nenad Minaković; Pomoćnici: Harmat, Rijavec, Đorđević.

Partizan: Popović – Živković (od 72. Lutovac, Vujačić, Saničanin, Urošević (od 84. Šehović ), Pantić (od 66. Terzić), Traore (od 66. Natho), Belić, Baždar, Rikardo (od 66. Dijabate), Pavlović.

Radnički Niš: Rosić – Savić, Stajić, Đorđević, Gaku, Đurišić (od 70. Frej), Mesarović, Jovanović (od 80. Tomić), Dimić (od 59. Ajdar), Cvetković (od 59. Cvetković), Štulić (od 70. Mihajlović).


Superliga Srbije, 17. kolo:

Nedelja

Radnik – Spartak 2:0 (0:0)

(Duronjić 55, Kunić 64)

Kolubara – Crvena zvezda 0:2 (0:1)

(Pešić 45, Kulibali 49)

Mladost Lučani – Radnički Kragujevac 0:0

Partizan – Radnički Niš 4:0 (2:0)

(Pavlović 7, Rikardo 15, 55, Baždar 84)

Subota

Javor – TSC Bačka Topola 0:1 (0:0)

(Đakovac 49 penal)

Čukarički – Novi Pazar 2:2 (1:1)

(Ivanović 40, Docić 49 penal – Mijić 6, 79 penal)

Voždovac – Napredak 0:0 (0:0)

Vojvodina – Mladost GAT 2:0 (1:0)

(Čumić 20, Kabić 80)

Standings provided by Sofascore

Partizan - Radnički Niš 4:0

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare