Crvena zvezda definitivno gostuje Omoniji na Kipru
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Crvena zvezda će gostovati Omoniji u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona na Kipru.

Iako deluje kao informacija od prethodnog dana, baš i nije. Pojavila se mogućnost da se utakmica za plej-of Lige šampiona odigra na neutralnom terenu, ali od toga nema ništa.

Zvezda će gostovati Omoniji u utorak, 15. septembra, saznaje Nova.rs. Od ranije je poznato da se zbog koronavirusa igra samo jedan meč sve do plej-of faze.

PROČITAJTE JOŠ

Postojala je šansa, očito minimalna, da crveno-beli igraju sa Omonijom na neutralnom terenu, zbog ograničenja koja važe za srpske državljane prilikom ulaska na Kipar usled pandemije Covid-19.

Procedura je prilično rigozorna, o čemu je Nova.rs pisala, ali UEFA sa tamošnjim vlastima i savezima napravi dogovore koje važe samo za sportske događaje, ne i za obična putovanja.

Nešto slično dogodilo se i reprezentaciji Srbiji, koja je mogla da ostane bez Sergeja Milinković-Savića i Luke Jovića na startu Lige nacija, međutim, za njih neće važiti obavezni višednevni karantini prilikom povratka u Rim odnosno Madrid.

Tako se Zvezda, posle reprezentativne pauze, sprema za novi, najvažniji meč sezone, i gostovanje Olimpiji 15. septembra, dok tačan termin još nije poznat.

Crveno-beli će se, kao i sve evropske ekipe prema propisima UEFA, testirati na koronu dan uoči puta, i na Kipru će imati vrlo ograničeno kretanje – samo na relaciji hotel-teren.

U slučaju da Zvezda eliminiše i Omoniju, obezbediće evropsku jesen, što i jeste glavni cilj srpskog prvaka. Plasmanom u plej-of za Ligu šampiona osiguraće igranje najmanje u grupnoj fazi Ligi Evrope, ako ga Olimpijakos zaustavi na pragu elitnog takmičenja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar