Zvezda možda neće igrati na Kipru – Srbi moraju u karantin

Fudbal 31. avg. 202013:05 > 13:07
Podeli:
Srpski državljani moraju u karantin prilikom ulaska na Kipar, pa bi Crvena zvezda mogla na neutralni teren sa Omonijom
Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde igraće protiv Omonije u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a postoji mogućnost da utakmica ne bude na Kipru kako je odlučeno žrebom u Nionu.

Razlog – pandemija koronavirusa i propisi koje Kipar ima za državljane Srbije.

Žrebom je odlučeno da se meč za plej-of Lige šampiona igra na Kipru, jer za srpske državljane važe izuzetno rigorozni propisi prilikom ulaska u zemlju, pa bi UEFA mogla da bude na potezu.

PROČITAJTE JOŠ

„Državljani Srbije ne mogu da uđu na teritoriju Кipra, osim lica koja imaju regulisan boravak. Ukoliko lice ne poseduje negativan PCR test, ima mogućnost testiranja po dolasku na Кipar, o sopstvenom trošku (60 evra). Bez obzira na posedovanje negativnog testa, obavezna je mera samoizolacije u trajanju od 14 dana. Dva dana (48 sati) pre isteka samoizolacije, lice je u obavezi da se ponovo testira o svom trošku (85 evra). Rezultat testiranja treba da se pošalje na elektronsku adresu [email protected], a samoizolacija će biti ukinuta ukoliko je rezultat ponovnog testiranja negativan“, navodi se na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije, u podacima od pre tri dana.

Ujedno, za ulazak na teritoriju Кipra neophodno je da se dobije dozvola za putovanje – „Flight pass“ na sajtu https://cyprusflightpass.gov.cy i to 24 sata pre poletanja aviona.

„Uvedene su kazne za sve putnike koji nemaju elektronski popunjen ‘Flight pass’ u iznosu od 300 evra. Države su svrstane u tri kategorije: kategorija A (nije potreban PCR test, ni samoizolacija), kategorija B (neophodan je negativan PCR test, ne stariji od 72 sata pre poletanja) i kategorija C u koju je svrstana Srbija“, dodaje se na sajtu MSP Srbije.

PROČITAJTE JOŠ Golman TSC posle udarca Boaćija: Izvinjenje preko Borjana

Zvezda i Omonija igraće 15. ili 16. septembra za plasman u plej-of za Ligu šampiona, u kojem će biti dve utakmice.

Kako do meča ima još dve nedelje, možda dođe do određenih korekcija propisa za ulazak na Kipar, ili budu donete posebne mere koje bi važile za sportske ekipe. A, postoji mogućnost i igranja na neutralnom terenu.

Jasno je kako nije moguće da ekspedicija Zvezde provede dve nedelje u izolaciji, što je sada na snazi od strane kiparskih vlasti.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar