Vujadin Savić za Nova.rs o Zvezdi i Omoniji, Ligi šampiona, Sevilji i Ligi Evrope
Vujadin Savić; Foto: EPA-EFE/KATIA CHRISTODOULOU

Vujadin Savić je sa Crvenom zvezdom pisao istoriju, a sada kao fudbaler APOEL može odlično da posavetuje voljeni klub o rivalu u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Stameni štoper preselio se minulog leta na Kipar, jedini je presudio Sevilji u Ligi Evrope u prošloj sezoni, a Zvezdu uvek i svuda prati.

PROČITAJTE JOŠ

Vujadin Savić za Nova.rs priča o predstojećem rivalu crveno-belih, koji im stoji na putu do još jedne evropske jeseni.

Ako se plasiraju u plej-of za Ligu šampiona, obezbediće najmanje grupnu fazu Lige Evrope, ukoliko im izmakne plasman u elitu.

„Što se tiče Omonije, mogu da pričam na osnovu prošle sezone, jer nisam baš ispratio ko im je otišao i ko je došao. Radi se o sasvim solidnoj ekipi, znaju da igraju fudbal, ali nisu ništa posebno. Korektan tim koji nikako ne treba potceniti, ali mislim da će Zvezdi najveći problem biti vreme“, kaže Savić za Nova.rs i dodatno objašnjava:

„U tom periodu je na Kipru svaki dan temperatura od 38 do 41 stepena Celzijusovih. To može da bude problem, ali ako odigramo kako treba i kako znamo, onda nema problema“.

Savić će sigurno biti najglasniji navijač voljenog kluba na Kipru. Zvezda bi trebalo da gostuje 15. ili 16. septembra u Nikoziji, ako ne bude drugačije odlučeno.

„Naravno, bolje bi bilo da igramo protiv Omonije u Beogradu, ali se iskreno radujem što je ovde, jer ću moći da gledam utakmicu. Naravno da ću doći, samo ako me neke klupske obaveze ne spreče u tome“.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Iskusni štoper pisao je Zvezdinu istoriju od leta 2017. kada se vratio na „Marakanu“. Bio je deo ekipe koja je srušila Kranodar, igrala Ligu Evrope i domogla se evropskog proleća.

Zatim je kao kapiten ostvario snove i igrao Ligu šampiona u crveno-belom dresu, bio deo i epske pobede nad Liverpulom. Sada srpski prvak juri treće uzastopno učešće u grupnoj fazi elitnog takmičenja.

„Zavisiće mnogo od žreba, za sada se sve otvara… Liga Evrope je baš realna, dok će za Ligu šampiona stvarno biti potrebna sreća na žrebu. Ipak, nadam se da je moguće treće uzastopno igranje u grupnoj fazi“, jasan je Vujadin Savić.

Srpski defanzivac je kraj prošle godine obeležio na specifičan način. Bio je strelac jedinog pogotka kojim je naneo Sevilji, potonjem osvajaču trofeja, jedini poraz u Ligi Evrope, 12. decembra.

„Drago mi je da smo jedini klub koji ih je pobedio u Ligi Evrope. I što sam ja postigao taj jedini pogodak, za pobedu 1:0. Stvarno lep osećaj. Imao sam jako dobru prošlu godinu, dao sam i četiri gola. Uzeli smo 10 bodova Lige Evrope, posle smo eliminisani od Bazela u šesnaestini finala“, završava Vujadin Savić javljanje sa Kipra za Nova.rs.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare