Foto: Anatoliy Medved / Sipa Press / Profimedia

FIFA je potvrdila da je Rusija isključena iz kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.

Odluka je doneta zbog rata u Ukrajini koji je u toku, a Poljska je samim tim dobila automatski prolaz u finale baraža 29. marta.

PROČITAJTE JOŠ

Poljska je trebalo da se suoči sa Rusijom u polufinalu plej-ofa n, ali nakon invazije na Ukrajinu poljski savez i igrači su jasno stavili do znanja da ne žele da odigraju taj susret.

Poljska će u finalu igratisa Švedskom ili Češkom.

„Nakon odluke od 28. februara 2022. donete zajedno sa Izvršnim komitetom UEFA da suspenduje sve ruske timove iz učešća u FIFA i UEFA takmičenjima do daljnjeg, Biro Organizacionog komiteta FIFA odlučio je da će Poljska igrati direktno u finalu baraža 29. marta 2022., u kojem će se suočiti sa pobednicima meča između Švedske i Češke“, stoji u saopštenju FIFA.

FIFA je takođe potvrdila da je polufinale plej-ofa između Ukrajine i Škotske odloženo, iako će se polufinale u toj deonici između Velsa i Austrije odvijati prema planu.

„Ukrajinski fudbalski savez je 3. marta 2022. godine pisao FIF tražeći da njene kvalifikacioni mečve ponovo zakaže zbog nemogućnosti organizovanja putovanja i treninga tima u trenutnim okolnostima“, saopštila je FIFA.

„Nakon konsultacija sa UEFA-om i četiri asocijacije članice koje učestvuju u plej-ofu evropskih kvalifikacija, jednoglasno je dogovoreno u duhu solidarnosti da se prihvati ovaj zahtev.

Pobednik dvomeča Škotska – Ukrajina ide na boljeg iz okršaja Vels – Austrija.

U baražu se još sastaju Italija – Severna Makedonija i Portugalija – Turska.

BONUS VIDEO Bakljada „delija“ na početku drugog poluvremena sa Partizanom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare