Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Fudbaleri Real Madrida savladali su u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona Čelsi sa 2:0 i tako su uspeli da obezbede svoje 11. polufinale u poslednjih 13 godina.

„Kraljevski klub“ je u tom periodu osvojio i pet titula, dok ih ukupno ima čak 14 i apsolutni su rekorderi u najboljem evropskom fudbalskom takmičenju.

Čeka ih spektakl u polufinalu, a njihove protivnike treba da plaši činjenica da je Karlo Ančeloti kao trener Madriđana eliminisan samo jednom u čak 48 mečeva i to od Juventusa 2015. godine.

PROČITAJTE JOŠ

Prethodne godine savladali su Liverpul u finalu sa 1:0, kada je Vinisijus Žunior postigao gol, dok je mladi Brazilac uz Karima Benzemu i ove sezone predvodnik Reala.

Protiv Čelsija je blistao Rodrigo koji je postigao oba gola na „Stamford Bridžu“ i tako je pokazao da svoje najbolje partije upravo beleži u Ligi šampiona. Desno krilo Reala zatreslo je mrežu protivnika čak 10 puta u poslednje dve sezone, i protiv londonskog tima je pokazao zašto mu Ančeloti toliko veruje.

Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Luka Modrić i Toni Kros uspeli su da nadoknade uz pomoć mladih zvezda Orelijena Čuamenija i Eduarda Kamavinge odlazak sjajnog Kazemira, dok je Tibo Kurtoa nastavio da briljira i još uvek je jedan od najboljih golmana na svetu.

Madriđani su grupnu fazu prošli prilično lako, pošto su protiv Lajpciga, Šahtjora i Seltika zabeležili četiri pobede, jedan remi i jedan poraz.

Već nakon četiri runde su obezbedili prolaz u osminu finala, najubedljiviji su bili protiv Seltika u poslednjem kolu (5:1), dok im je jedini poraz naneo Lajpcig u petoj rundi(3:2).

Nisu imali lak zadatak u osmini finala, pošto su morali na megdan Liverpulu koji je u tim trenucima izlazio iz loše forme u kojoj se nalazio od početka sezone.

Ipak, potpuno su ih uništili na „Enfildu“ i pobedom od 5:2 su „redsima“ naneli jedan od najtežih poraza u klupskoj istoriji. U revanš meču su bili bolji (1:0) i još jednom su pokazali dominaciju nad engleskim klubovima.

„Engleski fudbal je vrlo konkurentan i na vrlo visokom nivou. Ne iznenađuje me što je Mančester siti favorit, ali realnost je malo drugačija, bar u Evropi. Prošle godine je španski tim eliminisao dva engleska tima. Englezi misle da imaju najjaču ligu, ali postoje i druga prvenstva u Evropi, poput Španije i Italije koja su i dalje konkurentna da se takmiče iako imaju manje novca“, rekao je Ančeloti.

Pohod ka 15. tituli nastaviće protiv pobednika iz dvomeča Mančester siti – Bajern, dok bi ih u potencijalnom finalu čekati neko od Milana, Intera ili Benfike.

Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Real je poslednje titule osvajao u sezonama 2013/14 (Atletiko Madrid – 4:1), 2015/16 (Atletiko Madrid – 1:1, 5:3 posle penala), 2016/17 (Juventus – 4:1), 2017/18 (Liverpul – 3:1), 2021/22 (Liverpul – 1:0).

Jedini problem Madriđana ove sezone je takmičenje u španskom prvenstvu, pošto je Barselona na devet utakmica do kraja čak 11 bodova ispred njih. Ali deluje da oni ne mare mnogo zbog toga i da su sve snage uprte ka Ligi šampiona.

Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Real je nakon odlaska Kristijana Ronalda 2018. godine i perioda rekonstrukcije tima jedini put u poslednjih 13 godina propustio polufinale. U sezoni 2018/19 je Ajaks predvođen Dušanom Tadićem bio bolji od Madriđana, dok je Mančester siti 2019/20 srušio „kraljevski klub“.

BONUS VIDEO Fudbaler pao u nesvest, Ronaldova reakcija će vas iznenaditi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar