Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Jedan od najznačajnijih El klasika u poslednjih nekoliko godina, biće odigran u subotu uveče od 21.00 na stadionu "Alfredo di Stefano" u Madridu.

Obe ekipe ulaze u veliki derbi u sjajnoj formi, s obzirom na to da je Real Madrid vezao četiri, a Barselona šest pobeda u nizu.

PROČITAJTE JOŠ

Atletiko Madrid je trenutno lider na tabeli sa 66 bodova i očekuje ga gostovanje Betisu, a ima bod više od Barselone i tri više od Reala.

Ekipa Zinedina Zidana pred meč sezone ima problema sa povredama nekoliko bitnih igrača odbrane. Zbog povrede neće biti Serhija Ramosa, a zbog koronavirusa nema Varana, dok u napadu od ranije nema povređenog Azara. Sa druge strane Katalonci osim povreda Fatija i Pikea koji već nisu neko vreme u stroju i bez kojih je Barselona napravila seriju pobeda, spremno dočekuju veliki derbi.

Ovo je prvi El klasiko koji će se odigrati na stadionu „Alfredo di Stefano“ i na kojem će Mesi dostići neke rekorde.

Argentincu će ovo biti 45. El klasiko čime će se izjednačiti sa Serhijom Ramosom, a to će mu biti i 90. različiti stadion na kojem je gostovao u dresu Barselone. Zanimljiv je i podatak da Mesi nije postigao gol u derbijima sa Realom još od odlaska Kristijana Ronalda, jer je poslednji put bio strelac 2018. godine.

U oba susreta prošle sezone pobedio je madridski tim. Na svom terenu su trijumfovali sa 2:0, dok je u Barseloni bilo 3:1 za Real.

Meč je u uvertiri već izazvao kontroverze, kada je dan pred utakmicu objavljeno da će sudiju Lahoza koji je najavljen da bude glavni arbitar, zbog povrede zameniti Mansano, koji je omražen u katalonskom klubu zbog tretmana koji ima Mesi i zbog činjenice da je uuslikan sa kesom sa grbom Real Madrida.

Real Madrid-Barselona (mogući sastavi)

Stadion: Alfredo di Stefano.   Sudija: Horhe Mansano

Real Madrid: Kurtoa, Vaskez, Militao, Fernandes, Mendi, Modrić, Kazemiro, Kros, Asensio, Benzema, Vinisijus

Barselona: Ter Stegen, Lengle, Arauho, Mingueza, Alba, De Jong, Buskec, Dest, Pedri, Mesi, Dembele

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar