Foto: Scott Winters / Zuma Press / Profimedia, EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Aurelijen Čuameni stigao je u Madrid kao zvezda prelaznog roka, dok će na Enfild preći Darvin Nunjez iz Benfike, obojica su se obavezala na šestogodišnju vernost, a radi se o vezisti, odnosno napadaču, koji imaju tek 22 godine

Sezona je završena, a to znači da se fudbalska pijaca polako otvara. Real Madrid je u finalu Lige šampiona pobedio Liverpul 1:0 golom Vinisijusa Žuniora i upravo su finalisti ovog takmičenja prvi povukli poteze.

Madriđani su za 100 miliona evra (80 miliona evra odmah i 20 u zavisnosti od bonusa) doveli vezistu Monaka, 22-godišnjeg Aurelijena Čuamenija, dok je Liverpul za istu cenu kupio napadača Benfike Darvina Nunjeza.

PROČITAJTE JOŠ...

Šampioni Evrope se polako spremaju za smenu generacija. Legenda kluba Marselo će danas i zvanično napustiti klub, a deluje da je ovo bila i jedna od poslednjih sezona za Realov vezni red koji čine Luka Modrić, Toni Kros i Kazemiro.

Prethodnog leta u klub je iz francuske Lige 1 stigao Eduardo Kamavinga iz Rena za 31 milion evra, a sada i Čuameni. Francuski vezista trebao bi da obezbedi sigurnu budućnost Reala u sredini terena, nešto što je Kazemiro radio poslednjih godina.

Čuameni je za Monako odigrao 95 utakmica i postigao je osam golova uz sedam asistencija. Njegova najveća prednost jeste odbrana, a pozicioniranje i presretanje lopte su neke od stvari koje su privukle klub iz Madrida. Novi igrač „kraljevskog kluba“ je debitovao za Francusku u septembru 2021. godine i potpisaće ugovor na šest godina.

Čuameni je postao četvrto najskuplje pojačanje u istoriji kluba, odmah iza Kristijana Ronalda (96 miliona), Edena Azara (100) i Gereta Bejla (101). Novac koji nije potrošen za dovođenje Kilijana Mbapea iz Pari sen Žermena, sigurno će se iskoristiti za dovođenje još pojačanja koja će sledeće sezone pokušati da pomognu Realu u odbrani titule Lige šampiona. Jedan od igrača koji se dovodi u vezu sa prvakom Evrope je Serž Gnabri iz Bajern Minhena. U Liverpulu se sa druge strane spremaju za velike promene. Senegalac Sadio Mane je blizu prelaska upravo u Bajern, koji već neko vreme pokušava da ga dovede.

Trener „crvenih“ Jirgen Klop je već obezbedio njegovu zamenu i to dovođenjem 22-godišnjeg Darvina Nunjeza iz Benfike, za istu cenu kao i Real Čuamenija (80 miliona evra odmah i 20 u zavisnosti od bonusa).

Darvin Nunjez; Foto: Global Media Group / ddp USA / Profimedia

Urugvajac se dobro pokazao protiv tima iz Engleske i u četvrtfinalu Lige šampiona je protiv Liverpula postigao dva gola. U portugalski klub je stigao iz Almerije 2020. godine, ali mu je u prvoj sezoni trebalo vremena da se adaptira na Portugal. Na 43 utakmice je postigao 13 golova uz 12 asistencija.

Ove sezone je napredovao i na 41 utakimci je postigao čak 34 gola uz četiri asistencije. Nunjez je veoma brz, navijači Liverpula su već krenuli da ga porede sa nekadašnjim španskim napadačem, Fernandom Toresom, a jedina mana deluje da je slaba kontrola lopte, koja mu neće smetati u Liverpulu. Klopova četa će se truditi da centaršutevima svojih bekova, Endija Robertsona i Trenta Aleksander-Arnolda, stvori velike šanse novom saigraču koji će se u napadu pridružiti Mohamedu Salahu i Luisu Dijazu.

Urugvajac će potpisati ugovor na šest godina, a postaće i rekorder kao najskuplje pojačanje u istoriji Liverpula.

BONUS VIDEO Kacuhito Kinoši: Hoću da naučim himnu „Bože pravde“ jer predstavljam Srbiju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar