Priča koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Dolazak Dragana Stojkovića na klupu reprezentacije doneo je neku novu energiju, „orlovi“, uprkos remiju protiv Slovenije u Ljubljani, igraju fantastično, atmosfera je u najmanju ruku odlična, a velikog udela u tome ima i Kacuhito Kinoši.

PROČITAJTE JOŠ...

Stigao je kao kondicioni trener i ubrzo postao nezamenljivi šraf u mašineriji koja je preko Portugala uspela da dođe do Svetskog prvenstva u Kataru, a na utakmici protiv Slovenije postalo je jasno da Kinoši nije tu samo da bi „odradio“ posao.

Srpski jezik spada među najteže na svetu, pogotovo za one koji ne dolaze sa govornog područja nekog iz slovenske grupe jezika, a samo mesec dana je bilo potrebno Kinošiju da savlada neke osnove:

„Jedan, dva, tri… Levo, desno, polako, brzo, tako“, bile su prve reči koje je naučio, što je otkrio u opširnom razgovoru za Nova.rs u aprilu 2021. godine.

Tada je otkrio i da je sebi zadao jedan zadatak – da nauči reči himne „Bože pravde“:

„Zaista želim to da uradim i uspeću u tome. Kao deo reprezentacije moram da znam himnu, jer sam neko ko predstavlja Srbiju i to mi je važno. Prepoznajem melodiju i za početak bih voleo da naučim reči poslednje strofe i svaki sledeći put da naučim još više. Ali taj poslednji deo je poseban“.

Godinu dana kasnije, pred utakmicu Srbije protiv Slovenije, pokazao je da obećano nije bilo uzalud, već je, rame uz rame sa ostalim članovima stručnog štaba, iz grla pevao pred utakmicu protiv Slovenije koju su Piksijevi izabranici rešili u svoju korist sa 4:1.

A kako i ne bi, uz ovakav motiv?

BONUS VIDEO Stojković posle remija sa Slovenijom: Savršeno prvo poluvreme, pa pad od pet minuta

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar